Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Ακύρωση των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη λόγω παρατυπιών ζητά ο Erdogan

Τουρκία: Ακύρωση των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη λόγω παρατυπιών ζητά ο Erdogan
Η απόφαση ακύρωσης των εκλογών επαφίεται στην Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή
Να ακυρωθούν τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη λόγω παρατυπιών στην εκλογική διαδικασία ζητά ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan.
Ο Erdogan, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sabah, κάνει λόγο για παρατυπίες όσον αφορά τους εκλογικούς αντιπροσώπους, αναφέροντας πως βάσει της νομοθεσίας αυτοί θα πρέπει να είναι δημόσιοι υπάλληλοι.
Όπως είπε ο Erdogan, σε αρκετές περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι σε αρκετά εκλογικά κέντρα είχαν τοποθετηθεί σε αυτές τις θέσεις απλοί εργαζόμενοι.
«Οι συνάδελφοι μας το καθιέρωσαν αυτό.
Είναι λογικό όλο αυτό να δημιουργεί αμφιβολίες.
Εάν έχουν μια ειλικρινή θέση, θα αποφασίσουν την ακύρωση των εκλογών» είπε ο Erdogan.
Την απόφαση τυχόν ακύρωσης των εκλογών θα λάβει η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή.
Σημειώνεται ότι τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη κέρδισε ο υποψήφιος του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Ekrem Imamoglu, φέροντας ένα ισχυρό και συμβολικό «χτύπημα» στον Erdogan καθώς έβαλε τέλος σε μια κυριαρχία περίπου 25 ετών του κόμματος του Erdogan.
Χθες κορυφαίο στέλεχος του ΑΚΡ είπε ότι θα απαιτήσει να επαναληφθούν οι εκλογές στην Κωνσταντινούπολη ύστερα από την απόρριψη του αιτήματος του για επανακαταμέτρηση των ψήφων σε όλη την πόλη, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως και ο Erdogan είχε αναφέρει στις αρχές της εβδομάδας πως οι τοπικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη «σημαδεύτηκαν» από το «οργανωμένο έγκλημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης