Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίρεται η προειδοποίηση για τσουνάμι, μετά τον ισχυρό σεισμό 8,9 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Αίρεται η προειδοποίηση για τσουνάμι, μετά τον ισχυρό σεισμό 8,9 Ρίχτερ στην Ινδονησία
(upd) Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό ήρε την προειδοποίηση για τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό, μερικές ώρες μετά τον σεισμό 8,6 των βαθμών που έπληξε την επαρχία Ατσεχ της Ινδονησίας και τους μετασεισμούς που εξακολουθούν να σημειώνονται.
Ο σεισμός που σημειώθηκε σήμερα στην Ινδονησία είχε, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, μέγεθος 8,9 βαθμών και επίκεντρο περιοχή κοντά στην δυτική ακτή της βόρειας Σουμάτρας.
Η Ινδία μείωσε το επίπεδο του συναγερμού στα νησιά Ανταμαν και Νίκομπαρ και σε όλες τις παράκτιες περιοχές, ενώ και η Ινδονησία και η Σρι Λάνκα ήραν την προειδοποίηση για τσουνάμι.
Νωρίτερα, το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό ανακοίνωσε ότι εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό.
Κάτοικοι της περιοχής βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους αναζητώντας καταφύγιο.
Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 308 μίλια νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της επαρχίας Μπάντα Άτσεχ.
Όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Ρόιτερς, ο σεισμός έγινε αισθητός στη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη και τη νότια Ινδία.
Η επαρχία Ατσεχ επλήγη το 2004 από τσουνάμι που άφησε πίσω του 170.000 νεκρούς ή αγνοούμενους και στοίχισε συνολικά την ζωή σε 230.000 ανθρώπους σε 13 χώρες του Ινδικού Ωκεανού.
Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό ανακοίνωσε ότι η Ινδία εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι για τις νήσους Ανταμάν και τις ανατολικές της ακτές.

(πρώτη ενημέρωση 11:53πμ)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης