Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφώνησαν στη Σλοβενία στην εισαγωγή του «χρυσού κανόνα» στη δημοσιονομική πολιτική

Συμφώνησαν στη Σλοβενία στην εισαγωγή του «χρυσού κανόνα» στη δημοσιονομική πολιτική
Οι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Σλοβενίας κατέληξαν χθες σε συμφωνία για την προώθηση των απαραίτητων ενεργειών, με στόχο την εισαγωγή του «χρυσού κανόνα» στη δημοσιονομική πολιτική ως βάση για μια σταθερή ανάπτυξη.
Η συναίνεση των κομμάτων για εισαγωγή του «χρυσού κανόνα», ο οποίος προβλέπει ισορροπημένο ή πλεονάζοντα προϋπολογισμό ήρθε μετά τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας συνταγματικής επιτροπής, αλλά και της ομάδας ειδικών που εξέτασαν την πρόταση.
Μάλιστα, η ομάδα ειδικών αν και συμφωνεί επί της αρχής με την πρόταση αυτή της κυβέρνησης, θεωρεί ότι ορισμένα τμήματά της χρήζουν αναθεώρησης.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αρμόδιας συνταγματικής επιτροπής Γκρέγκορ Βιράντ, η εισαγωγή του παραπάνω κανόνα στη δημοσιονομική πολιτική θα αποτελέσει απόδειξη ότι η Σλοβενία προσπαθεί να σταθεροποιήσει τα δημόσια οικονομικά της.
Μέλος της ομάδας ειδικών που εξέτασε την πρόταση δήλωσε ότι το κράτος θα μπορούσε να βοηθήσει την οικονομία, δανειζόμενο σε περιόδους κρίσης, με την προϋπόθεση, ωστόσο, ότι τα δημόσια οικονομικά θα βρίσκονται σε καλή κατάσταση.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ομάδας ειδικών Μίρο Τσεράρ υπογράμμισε ότι οι διαδικασίες αλλαγής του Συντάγματος, όπως στην περίπτωση του «χρυσού κανόνα», θα πρέπει να καθορίζονται με μεγαλύτερη ακρίβεια, καθώς έχουν περιορισμένα χρονικά περιθώρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης