Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες ισχυρές πιέσεις στη Wall Street, καθώς επιμένουν οι ανησυχίες για το εμπόριο

tags :
Νέες ισχυρές πιέσεις στη Wall Street, καθώς επιμένουν οι ανησυχίες για το εμπόριο
Επιμένουν οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας
Με ισχυρές απώλειες άνοιξαν σήμερα (7/5/2019) οι δείκτες της Wall Street, καθώς επιμένουν οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας, παρά το γεγονός ότι ο Κινέζος αντιπρόεδρος θα μεταβεί τελικά στην Ουάσινγκτον για έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,8% στις 26.231 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,8% στις 2.910 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,8% χαμηλότερα, στις 8.056 μονάδες.


Οι μετοχές των Caterpillar και Boeing καταγράφουν απώλειες 1,3% και 1,8% αντίστοιχα, καθώς οι δύο εταιρείες είναι ιδιαίτερα «ευαίσθητες» σε θέματα εμπορίου, λόγω της έκθεσής τους στο εξωτερικό.
Οι μετοχές των εταιρειών ημιαγωγών, εν τω μεταξύ, πιέζουν χαμηλότερα τον τεχνολογικό κλάδο.
Η Apple, εταιρεία με μεγάλη έκθεση στην Κίνα, υποχωρεί κατά 1,4%, η Amazon καταγράφει απώλειες 0,8%, η Facebook σημειώνει πτώση 1,4%, ενώ η Microsoft καταγράφει απώλειες 1,4%.
Ο Αμερικανός εμπορικός αντιπρόσωπος, Robert Lighthizer, δήλωσε χθες πως οι ΗΠΑ θα αυξήσουν την Παρασκευή (10/5) τους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών, επιβεβαιώνοντας τις εξαγγελίες του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump.
Ο Trump είχε πει το σαββατοκύριακο ότι οι δασμοί των ΗΠΑ στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων, αξίας 200 δισ. δολ., θα αυξηθούν από το 10% στο 25% αυτή την εβδομάδα.
Οι δηλώσεις επανέφεραν τον κίνδυνο ενός εμπορικού πολέμου ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο, θέτοντας παράλληλα υπό αμφισβήτηση το εάν οι δύο χώρες θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με στόχο να καταλήξουν εν τέλει σε μία εμπορική συμφωνία.
Ωστόσο, σήμερα, το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε πως ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης, Liu He, θα ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον, αργότερα εντός της εβδομάδας.
Εξάλλου, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι θα υπάρξει μία εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως «ατυχές» το ενδεχόμενο να μην υπάρξει εν τέλει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Ο Mnuchin δήλωσε ότι οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα «πήγαν ουσιαστικά προς τα πίσω» τις προηγούμενες ημέρες, τονίζοντας ότι ολόκληρη η αμερικανική ομάδα είναι αποφασισμένη να συστήσει στον Trump να προχωρήσει με τους νέους δασμούς εάν δεν ολοκληρωθεί η συμφωνία με την Κίνα μέχρι την Παρασκευή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης