Τελευταία Νέα
Διεθνή

People’s Daily: Ψύχραιμη η Κίνα απέναντι στις απειλές του Trump – Θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις

tags :
People’s Daily: Ψύχραιμη η Κίνα απέναντι στις απειλές του Trump – Θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις
Η Κίνα έχει αντιμετωπίσει αντίστοιχες απειλές και κατά το παρελθόν υποστηρίζει η κινέζικη εφημερίδα
Στην ψύχραιμη στάση που τηρεί η κυβέρνηση της Κίνας απέναντι στις απειλές του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump ότι από την Παρασκευή 10/5 θα προχωρήσει στην αύξηση των δασμών από το 10% στο 25% για κινέζικα προϊόντα αξίας 200 δις δολαρίων αναφέρεται δημοσίευμα της κινεζικής εφημερίδας People’s Daily.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Κίνα έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ικανότητα της να αντεπεξέλθει σε αυτές τις προκλήσεις, αναφέροντας πως αντίστοιχες απειλές έχουν διατυπωθεί και στο παρελθόν.
«Η Κίνα έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην ικανότητα της να αντιμετωπίσει όλες τις πιθανές δυσκολίες και προκλήσεις  κατά τη διάρκεια των σινο-αμερικανικών οικονομικών και εμπορικών διαπραγματεύσεων, στις οποίες η Κίνα πάντα ήταν σε θέση να διατηρήσει την ψυχραιμία της» αναφέρει το δημοσίευμα της επίσημης εφημερίδας του Κομουνιστικού Κόμματος.
Από την πλευρά του πάντως το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua χαρακτήρισε την στάση των ΗΠΑ «λυπηρή», τονίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις είναι ο σωστός τρόπος για να λυθεί η εμπορική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών.
Σημειώνεται πως αύριο Πέμπτη 9/5 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κίνας, Liu He θα μεταβεί στις ΗΠΑ για δύο ημέρες διαπραγματεύσεων με την αμερικανική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση και να αποτραπούν οι απειλές Trump για αύξηση και επιβολή των δασμών σε κινέζικα προϊόντα.
Οι ΗΠΑ κατηγορούν το Πεκίνο ότι  υπαναχώρησε από δεσμεύσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια πολύμηνων διαπραγματεύσεων για να μπει ένα τέλος στην εμπορική τους διαμάχη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης