Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Κλείνει» την πόρτα στο ΔΝΤ ο υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ

«Κλείνει» την πόρτα στο ΔΝΤ ο υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ
Ο Φρανσουά Ολάντ, υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές και μεγάλο φαβορί, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, δήλωσε σήμερα ότι δεν θα προσαρμόσει την οικονομική του πολιτική στις λιγότερο αισιόδοξες από τις δικές του προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την πορεία της ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας.
Τη στιγμή που το ΔΝΤ θεωρεί, στις προβλέψεις του που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, ότι η ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας θα είναι χαμηλότερη από το αναμενόμενο κατά τη διάρκεια του 2013, ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter ότι δεν θα προσαρμόσει την πολιτική του στις προβλέψεις του ΔΝΤ.
«Με ρωτάτε εάν θα υπερθεματίσω ως προς τη λιτότητα; Ε, όχι», δήλωσε σε συνέντευξή του σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό.
«Εάν τελικά επανεκλεγεί ο απερχόμενος πρόεδρος, θα έχουμε αυτό το μοντέλο, θα έχουμε αναιμική ανάπτυξη, διότι τίποτε δεν θα αλλάξει. Δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι στο όνομα την αναγκαίας μείωσης των ελλειμμάτων, θα εφαρμοσθούν πολιτικές που επιβαρύνουν τις προϋποθέσεις της ανάπτυξης και δεν θα επιτρέψουν τη μείωση του χρέους», τόνισε.
Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ προέβλεψε ότι η ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας το 2013 θα περιορισθεί στο 1%, σε ελαφρά υψηλότερο επίπεδο από τον μέσο όρο της ευρωζώνης (0,9%), αλλά πίσω από τη γερμανική οικονομία (1,5%), πρώτη σε μέγεθος οικονομία της Ευρώπης και κύριο εταίρο της Γαλλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης