Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές απώλειες στη Wall Street, καθώς επιμένουν οι εμπορικές εντάσεις

tags :
Ισχυρές απώλειες στη Wall Street, καθώς επιμένουν οι εμπορικές εντάσεις
Επιμένουν οι εμπορικές εντάσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα
Με ισχυρές απώλειες άνοιξαν σήμερα (23/5/2019) οι δείκτες της Wall Street, καθώς επιμένουν οι εμπορικές εντάσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 1% στις 25.516 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1% στις 2.828 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 1,2% χαμηλότερα στις 7.661 μονάδες.


Ισχυρές απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των Qualcomm (-3,5%), Xilinx (-2,7%), Micron (-4,9%) και Lam Research (-2%).
Υπό πίεση βρίσκεται και η μετοχή της Apple, καταγράφοντας απώλειες 1,9%, καθώς αναλυτής της UBS έκοψε την τιμή - στόχο για τον αμερικανικό κολοσσό στα 225 δολ. από 235 δολ. προηγουμένως, επικαλούμενος τις συνεχιζόμενες εμπορικές εντάσεις.
Παρ’ όλα αυτά, ο αναλυτής διατήρησε την αξιολόγηση «buy».
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo, εξέφρασε σήμερα την πεποίθηση ότι η Κίνα συνιστά μια πραγματική απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, ενώ εκτίμησε ότι ολοένα και περισσότερες αμερικανικές επιχειρήσεις αναμένεται να διακόψουν τους δεσμούς με τον κινεζικό κολοσσό Huawei.
Ο Pompeo εξέφρασε, πάντως, την εκτίμηση ότι ΗΠΑ και Κίνα θα συνεχίσουν να σημειώνουν πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις και επεσήμανε ότι μια εμπορική συμφωνία θα ήταν επωφελής για ολόκληρο τον κόσμο.
Μετά την αύξηση των δασμών την προηγούμενη εβδομάδα, δεν έχουν προγραμματιστεί μέχρι στιγμής νέες εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, με αρκετούς αναλυτές να εκτιμούν ότι θα πρέπει να υπάρξει κάποια διαμεσολάβηση πριν τη συνάντηση των G20 στην Ιαπωνία τον ερχόμενο μήνα.
Η βρετανική Arm Holdings ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τη συνεργασία με τη Huawei, ώστε να συμμορφωθεί με τις συστάσεις των ΗΠΑ.
Η Panasonic ανακοίνωσε, επίσης, ότι σταματά την αποστολή εξαρτημάτων στην Huawei, ενώ Vodafone και BT Group, οι μεγαλύτεροι τηλεφωνικοί πάροχοι στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσαν ότι καταργούν τα τηλέφωνα Huawei από τα σχέδιά τους για τα δίκτυα 5G.

Σε εξέλιξη…

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης