Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Συρρικνώθηκε ο μεταποιητικός κλάδος για τον Μάιο του 2019 - Στις 49,4 μονάδες ο δείκτης PMI

tags :
Κίνα: Συρρικνώθηκε ο μεταποιητικός κλάδος για τον Μάιο του 2019 - Στις 49,4 μονάδες ο δείκτης PMI
Τα στοιχεία για την δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Κίνα αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις
Συρρίκνωση κατέγραψε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Κίνα για τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (31/5) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, καθώς οι εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ οδήγησαν σε πτώση των παραγγελιών από το εξωτερικό.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 49,4 μονάδες, έναντι 50,1 μονάδων τον Απρίλιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση του δείκτη θα περιοριστεί στις 49,9 μονάδες.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά την παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου υποχώρησε στις 51,7 μονάδες, έναντι 52,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που ο υποδείκτης ο οποίος αφορά τις νέες παραγγελίες κατέγραψε συρρίκνωση στις 49,8 μονάδες, έναντι 51,4 μονάδων τον Απρίλιο.
Όσον αφρά τον υποδείκτη που σχετίζεται με τις νέες παραγγελίες από το εξωτερικό, ο οποίος αποτελεί ένδειξη της ζήτησης προς τα κινεζικά αγαθά, καταγράφηκε σημαντική πτώση στις 46,5 μονάδες, έναντι 49,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Επιπλέον, ο δείκτης που αφορά τη δραστηριότητα του μη μετραποιητικού κλάδου παρέμεινε αμετάβλητος στις 54,3 μονάδες, διατηρώντας σταθερούς και ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης παρέμεινε πάνω από τις 54 μονάδες για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, παρά το γεγονός ότι οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης