Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Οι ΗΠΑ έχουν εμμονή με το διαδίδουν ψέματα - Δεν είμαστε το μόνο θύμα από τις αμερικανικές πρακτικές εκφοβισμού

tags :
Κίνα: Οι ΗΠΑ έχουν εμμονή με το διαδίδουν ψέματα - Δεν είμαστε το μόνο θύμα από τις αμερικανικές πρακτικές εκφοβισμού
Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Ουάσιγκτον να μην υπερεκτικά τις δικές της φημολογίες
Στο γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν «εμμονή» με το να διαδίδουν ψέματα αναφέρθηκε σήμερα (31/5) το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, απαντώντας στους ισχυρισμού του Αμερικανού προέδρου Donald Trump ότι οι δασμοί που έχει η επιβάλλει η Ουάσιγκτον έχουν προκαλέσει κατατροφικές επιδράσεις στη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, Geng Shuang, τόνισε ότι «η αμερικανική πλευρά έχει πει τέτοια ψέματα όχι μόνο μία ή δύο φορές», προσθέτοντας ότι «κάθε φορά η Κίνα τα εκθέτει εγκαίρως, αλλά οι ΗΠΑ δείχνουν να επιμένουν πολύ, ακόμα και να έχουν εμμονή, και να συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν αυτά τα ψέματα».
«Θα ήθελα να προειδοποιήσω την αμερικανική πλευρά να μην υπερεκτιμά τις δικές της φημολογίες, ούτε να υποτιμά την κρίση των άλλων», τόνισε ο Geng Shuang, ο οποίος εν συνεχεία υπογράμμισε ότι «το πραγματικό πνεύμα δεν έρχεται από τα επενειλημμένα ψέματα και τις πλάνες, ούτε από κάποια ψευδαίσθηση».
Σε ερώητηση των δημοσιογράφων για την επιβολή νέων δασμών από την Ουάσιγκτον στις εισαγωγές προϊόντων από το Μεξικό ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η Κίνα δεν είναι το μόνο θύμα των εμπορικών πολιτικών εκφοβισμού από τις ΗΠΑ».
Χθες (30/5) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, χαρακτήρισε την Κίνα και το Ιράν ως «αποδυναμωμένα έθνη», τονίζοντας ότι και οι δύο χώρες επιθυμούν να προχωρήσουν σε μία συμφωνία με την Ουάσιγκτον.
«Οι άνθρωποι και οι εταιρείες φεύγουν από την Κίνα ώστε να αποφύγουν τους δασμούς στις εισαγωγές που επέβαλαν οι ΗΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης