Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαρκοζί: Το ευρώ δεν κινδυνεύει – Διατηρεί το προβάδισμα ο Ολάντ δύο μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες

Σαρκοζί: Το ευρώ δεν κινδυνεύει – Διατηρεί το προβάδισμα ο Ολάντ δύο μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες
«Το ευρώ δεν βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο, αλλά η οικονομία της ευρωζώνης παραμένει σε ανάρρωση και γι’ αυτό δεν πρέπει να υπάρξει χαλαρότητα στις προσπάθειες μείωσης του χρέους και δημόσιων δαπανών», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.
Ο Σαρκοζίεπέμεινε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για τη μείωση των δαπανών, παραμένοντας στις θέσεις του για το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Πειθαρχίας δύο ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.
Εν τω μεταξύ, τρεις νέες δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν ότι επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας θα είναι ο Φρανσουά Ολάντ.
Στις δύο από αυτές ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών έρχεται πρώτος στον πρώτο γύρο, αφήνοντας δεύτερο τον Νικολά Σαρκοζί, ενώ στην τρίτη οι δύο υποψήφιοι συγκεντρώνουν ίσα ποσοστά.
Στον δεύτερο γύρο, πάντως, ο Φρανσουά Ολάντ διατηρεί προβάδισμα και στις τρεις δημοσκοπήσεις, ενώ ο πρωθυπουργός Φιγιόν φέρεται να είπε στο Σαρκοζί ότι «δεν υπάρχει σωτηρία» λιγότερο από 48 ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες στη Γαλλία.
Συγκεκριμένα, δημοσκόπηση της TNS Sofres θέλει ισόπαλους τους δύο υποψήφιους με ποσοστό 27% στον πρώτο γύρο. Στον δεύτερο γύρο, όμως, ο Φρανσουά Ολάντ προηγείται με 55% έναντι 45% του αντιπάλου του.
Δημοσκόπηση της Selon Ipsos δείχνει ότι ο Φρανσουά Ολάντ διατηρεί προβάδισμα στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και συγκεντρώνει ποσοστό 29%, έναντι 25,5% του Σαρκοζί. Στον δεύτερο γύρο, ο Σοσιαλιστής υποψήφιος συγκεντρώνει το 56% της πρόθεσης ψήφου, έναντι 44% του γάλλου προέδρου.
Τέλος, δημοσκόπηση της BVA δείχνει ότι ο Φρανσουά Ολάντ διατηρεί προβάδισμα έναντι του Νικολά Σαρκοζί. Ο πρώτος συγκεντρώνει στον πρώτο γύρο των εκλογών ποσοστό 30%, έναντι 26,5% του δεύτερου. Στον δεύτερο γύρο η BVA φέρνει πρώτο τον Ολάντ με 57%, έναντι 43% του Νικολά Σαρκοζί.
Την τρίτη θέση και στις τρεις δημοσκοπήσεις καταλαμβάνει η Μαρίν Λεπέν με ποσοστό γύρω στο 16% και ακολουθεί ο Ζαν Λουκ Μελανσόν με ποσοστό 14%.
Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές ο Σαρκοζί έλαβε μεγαλύτερα ποσοστά από αυτά που του έδιναν οι δημοσκοπήσεις.
Πάντως, εάν χάσει τις εκλογές, θα είναι ο 11ος ηγέτης της ευρωζώνης που θα χάσει τη θέση του από την ώρα που ξεκίνησε η κρίση κρατικού χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης