Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί Συρίας και Ρωσίας στην Ιντλίμπ

tags :
Trump: Να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί Συρίας και Ρωσίας στην Ιντλίμπ
Σκοτώνουν αδιακρίτως πολλούς αθώους αμάχους είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Να σταματήσουν τους βομβαρδισμούς στη βορειοδυτική επαρχία της Ιντλίμπ στη Συρία, όπου βρίσκονται οι Σύροι αντάρτες, κάλεσε τη Ρωσία και τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
«Ακούω ότι η Ρωσία, η Συρία και σε μικρότερο βαθμό το Ιράν έχουν κάνει κόλαση με τους βομβαρδισμούς τους την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας και σκοτώνουν αδιακρίτως πολλούς αθώους άμαχους.
Ο κόσμος βλέπει αυτή την ανθρωποσφαγή.
Ποιος είναι ο σκοπός, τι θα κερδίσετε;
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ!» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο Trump λίγο πριν από την αναχώρησή του για τη σημερινή επίσημη επίσκεψή του στη Μεγάλη Βρετανία.
Το σχόλιο του προέδρου των ΗΠΑ καταγράφηκε μετά την καταγγελία συριακών ΜΚΟ την Παρασκευή της απραξίας της διεθνούς κοινότητας μπροστά στην κλιμάκωση των επιθέσεων του συριακού καθεστώτος και της Ρωσίας στην Ιντλίμπ, που έχει προκαλέσει, κατ' αυτές, το «μεγαλύτερο» κύμα εκτοπισμένων από το ξέσπασμα του πολέμου.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Κωνσταντινούπολη, εκπρόσωποι συριακών ΜΚΟ έκαναν λόγο για μια ανθρωπιστική τραγωδία που επιδεινώνεται καθημερινά στην επαρχία, για δεκάδες άμαχους νεκρούς, τον εκτοπισμό 300.000 και πλέον που μετακινήθηκαν σε περιοχές κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, εκ των οποίων 200.000 κοιμούνται έξω ελλείψει θέσεων σε καταυλισμούς προσφύγων.
Ο ΟΗΕ υπολογίζει ότι οι εκτοπισμένοι είναι περίπου 270.000 από τα τέλη Απριλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης