Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kempf (BDI): Ορατός ο κίνδυνος ύφεσης της γερμανικής οικονομίας το 2020 σε περίπτωση Brexit χωρίς συμφωνία

Kempf (BDI): Ορατός ο κίνδυνος ύφεσης της γερμανικής οικονομίας το 2020 σε περίπτωση Brexit χωρίς συμφωνία
Να ανακτήσει άμεσα την εμπιστοσύνη η κυβέρνηση Merkel, η Ευρώπη χρειάζεται μια Γερμανία ικανή να δρα τόνισε ο Kempf
Την ανάγκη η κυβέρνηση συνασπισμού των Χριστιανοδημοκρατών – Σοσιαλδημοκρατών της καγκελαρίου Angela Merkel να ανακτήσει άμεσα την εμπιστοσύνη των αγορών επεσήμανε ο Dieter Kempf, πρόεδρος της BDI (Ένωση Γερμανικών Βιομηχανιών), ο οποίος υποστήριξε ότι σε περίπτωση που υπάρξει ένα Brexit χωρίς συμφωνία, τότε δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το σενάριο της ύφεσης της γερμανικής οικονομίας για το 2020.
«Η κυβέρνηση έχει χάσει αρκετή από την αξιοπιστία της.
Απαιτείται μια σοβαρή και υπεύθυνη ηγεσία.
Υπό τις αυξανόμενες προκλήσεις για την παγκόσμια οικονομία και ανάπτυξη, η Ευρώπη χρειάζεται μια Γερμανία ικανή να δρα με μια αποφασισμένη κυβέρνηση» υποστήριξε ο Kempf, αναφερόμενος κυρίως στις απώλειες που είχαν Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες στις πρόσφατες ευρωεκλογές και που πυροδότησαν την απόφαση της Andrea Nahles να υποβάλλει την παραίτηση της από την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών.
Όσον αφορά την πορεία της γερμανικής οικονομίας, ο Kempf εκτίμησε ότι αυτή θα αναπτυχθεί κατά 1% το 2019, αν και προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που η Μ. Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία , τότε υπάρχει ακόμα και υψηλός κίνδυνος για ύφεση το 2020 ενώ κάλεσε την ΕΕ και τις ΗΠΑ να καταλήξουν σε συμφωνία όσον αφορά τις αντιπαραθέσεις που έχουν στο πεδίο του εμπορίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης