Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα μέτρα περιστολής δαπανών στην δημόσια διοίκηση ανακοινώνει η βρετανική κυβέρνηση

Νέα μέτρα περιστολής δαπανών στην δημόσια διοίκηση ανακοινώνει η βρετανική κυβέρνηση
Νέους κανόνες θα ορίσει σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ντάνι Αλεξάντερ, με σκοπό να πιέσει τα υπουργεία και τις κρατικές υπηρεσίες να περιστείλουν τις δαπάνες τους, στο πλαίσιο των δραστικών μέτρων λιτότητας που προωθεί η βρετανική κυβέρνηση με στόχο να μηδενιστεί το έλλειμμα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.
Βάσει των νέων κανόνων τα υπουργεία και οι δημόσιες υπηρεσίες θα κληθούν να διαθέτουν το 5% του ετήσιου προϋπολογισμού τους για την κάλυψη έκτακτων και απροσδόκητων εξόδων, ώστε να μην ζητούν πρόσθετη χρηματοδότηση από την κυβέρνηση όταν ανακύπτει ανάγκη. Ακόμη, τα υπουργεία, οι υπηρεσίες και οι διευθύνσεις θα υπόκεινται σε ελέγχους από το υπουργείο Οικονομικών κάθε μήνα.
Οι νέοι κανόνες, οι οποίοι αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή ήδη από φέτος, έχουν στόχο να ελεγχθούν οι κρατικές δαπάνες, να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και να παραμείνουν όσο χαμηλότερα είναι δυνατόν τα κόστη δανεισμού της χώρας, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας που θα εκφωνήσει ο Αλεξάντερ αργότερα σήμερα στο Ινστιτούτο Δημοσιονομικών Μελετών (Institute of Fiscal Studies).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης