Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Academy: Γιατί αξίζει να επενδύσει κανείς στα πολύτιμα μέταλλα - Ποιες οι δυνατότητες κέρδους

Financial Academy: Γιατί αξίζει να επενδύσει κανείς στα πολύτιμα μέταλλα - Ποιες οι δυνατότητες κέρδους
Η Financial Academy, του κ. Π. Τζέλλου, διοργανώνει ένα σεμινάριο στις 26/52012 που θα βοηθήσει στην καλύτερη οικονομική μόρφωση των Ελλήνων.
Στην εποχή μας ο μέσος άνθρωπος έχει αναγνωρίσει ότι δεν μπορεί να επενδύσει την αποταμίευση μιας ζωής σε μία μόνο επένδυση και να περιμένει τα κέρδη (buy and hold)όπως από το 1980-2000 στις ΗΠΑ.
Οι κύκλοι των επιτοκίων είχαν δώσει μια περίοδο που δημιούργησε μια λάθος εντύπωση στον επενδύτη (πίστη στο Νόμο των Μικρών Αριθμών) ότι οι μετοχές μόνο ανεβαίνουν. Αντίθετα, τους τελευταίους δύο αιώνες, παρατηρούμε κύκλους 18-25 ετών όπου εμπορεύματα και μετοχές αποκτούν την αγάπη του κοινού λόγω θετικών αποδόσεων.
Ομιλητές του σεμιναρίου θα είναι ο υπογράφων και, μέσω skype, ο John Butler, CIO της Amphora Commodities Fund (αλλά και πρώην European interest rates strategist της Deutsche Bank) που θα προσπαθήσουν να διευρύνουν τους ορίζοντες των επενδυτών (όλων των επίπεδων) στις δυνατότητες κέρδους από τα  πολύτιμα μέταλλα (χρυσό και άργυρο).
Θα υπάρχει μια ιστορική αναδρομή στην χρήση τους ως νόμισμα και την σχέση τους με τα αληθινά επιτόκια (real interest rates) μέσα στους αιώνες.
Θα ακολουθήσουν ανάλυση των αγορών σε διάφορα επίπεδα (supply/demand), μορφές επένδυσης και διαφορές τους, CFTC’s COT report, term structure, εποχικότητα, δημιουργία χαρτοφυλακίων με καταλληλότερη διασπορά).
Το δεύτερο μέρος του σεμιναρίου θα είναι ακόμα πιο πρωτοποριακό, αφού θα ασχοληθεί με τη διαχείριση κινδύνου στις επενδύσεις και μέσω της στατιστικής θα δείξουμε γιατί μόνο τα πιο πετυχημένα hedge funds δίνουν τόση μεγάλη σημασία σε αυτή.
Θα παρουσιάσουμε στοιχεία από παγκόσμιες έρευνες (που δεν είναι ευρέως γνωστές)  που θα προβληματίσουν και θα αναγκάσουν  τους επενδυτές να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης τους.
Πιστεύω ότι το σύνολο αυτής της γνώσης θα βοηθήσει κάθε επιπέδου επενδυτή να προστατεύσει το χαρτοφυλάκιο του και να έχει καλύτερες αποδόσεις στο μέλλον.

Κωνσταντίνος  Σ.Ξερουδάκης ACSI
Associate of UK’s Chartered Institute for Securities and Investment
Ειδικός στις επενδύσεις πολύτιμων μετάλλων
xeroudakis@gmail.com

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης