Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν αποκλείει μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ ο Constancio - Κριτική στο ΔΝΤ ασκεί ο Mersch

Δεν αποκλείει μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ ο Constancio - Κριτική στο ΔΝΤ ασκεί ο Mersch
Δεν αποκλείει μείωση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο αντιπρόεδρός της, V. Constancio, επισημαίνοντας πως, αν η κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας επιδεινωθεί περαιτέρω, τότε η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε αναπροσαρμογή της νομισματικής της πολιτικής.
Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, ανέφερε πως το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της κεντρικής τράπεζας (SMP) δεν έχει ακόμη εγκαταλειφθεί, καθώς παραμένει σε ισχύ, ακόμη κι αν η ΕΚΤ δεν έχει προβεί σε αγορές τις τελευταίες εβδομάδες.
Στο μεταξύ, έντονη κριτική στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναφορικά με την αποτίμηση των κινδύνων που απειλούν την ευρωπαϊκή οικονομία, ασκεί ο Yves Mersch, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την Ευρώπη χαρακτηρίζονται από υπερβολική απαισιοδοξία την πορεία της ανάπτυξης και από μεγάλη αισιοδοξία για τη διαμόρφωση του πληθωρισμού, τονίζει μεταξύ άλλων ο τραπεζίτης, ο οποίος είναι και διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Λουξεμβούργου.
Παράλληλα, ο τραπεζίτης υπεραμύνθηκε των πράξεων μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης της ΕΚΤ (LTROs), αναφέροντας χαρακτηριστικά πως μέσω των εργαλείων αυτών αποφεύχθηκε ένα "πιστωτικό κράχ" στην Ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης