Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gauke (Βρετανία): Το κοινοβούλιο θα βρει τρόπο να μπλοκάρει ένα Brexit χωρίς συμφωνία

Gauke (Βρετανία): Το κοινοβούλιο θα βρει τρόπο να μπλοκάρει ένα Brexit χωρίς συμφωνία
Ο Βρετανός υπουργός Δικαιοσύνης τόνσε ότι υπάρχει ένας «σημαντικός» αριθμός βουλευτών που επιθυμεί ένα Brexit με συμφωνία
Τη θέση ότι το βρετανικό κοινοβούλιο θα βρει τρόπο ώστε να εμποδίσει ένα Brexit χωρίς συμφωνία, διατύπωσε σήμερα (7/7) ο υπουργός Δικαιοσύνης του Ηνωμένου Βασιλείου, David Gauke, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC.
Ειδικότερα, ο κ. Gauke ανέφερε «είναι πιθανό ότι το κοινοβούλιο θα βρει έναν τρόπο ώστε να μπλοκάρει το Brexit χωρίς συμφωνία», προσθέτοντας ότι «οι πολιτικοί πρέπει να είναι ανοιχτοί και ειλικρινείς αναφορικά με τις συνέπειες των επιλογών για το Brexit».
«Πιθανώς θα υπάρξει ένας κοινοβουλευτικός τρόπος μέσω του οποίου ένα Brexit χωρίς συμφωνία μπορεί να σταματήσει», τόνισε ο Βρετανός αξιωματούχος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος ο οποίος πιστεύει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά με μία συμφωνία».
«Υπάρχει ένα στοιχεία αβεβαιότητας σχετικά με αυτό, αλλά νομίζω ότι είναι πιθανό το βρετανικό κοινοβούλιο να βρει έναν μηχανισμό με κάποιον τρόπο», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Δικαιοσύνης αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «υπάρξουν σαφώς άνθρωποι οι οποίοι είναι υποστηρικτές του κόμματος Brexit και οι οποίοι έχουν προσχωρήσει στο Συντηρητικό Κόμμα», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο αριθμός αυτών των ατόμων «είναι σχετικά μικρής κλίμακας», και ότι «υπάρχει ένα στοιχείο αυτού, αλλά δεν πρέπει να υπερβάλλουμε».
Ο κ. Gauke κατέστησε επίσης σαφές ότι προτιμάει να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης από το να στηρίξει μία αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μία συμφωνία.
«Εάν η θέση του Boris απαιτεί από κάθε μέλος του υπουργικού συμβουλίου να υπογράψει την πρόθεσή του να αποχωρήσουμε από την ΕΕ χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου, για να είμαι δίκαιος απέναντί του, δεν μπορώ να υποστηρίξω αυτήν την πολιτική, γι' αυτό θα παραιτηθώ εκ των προτέρων», υπογράμμισε ο υπουργός Διακιοσύνης του Ηνωμένου Βασιλείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης