Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Δεν επιθυμούμε μία διπλωματική αντιπαράθεση με τη Βρετανία - Απορρίπτουμε τη νοοτροπία Ψυχρού Πολέμου

Κίνα: Δεν επιθυμούμε μία διπλωματική αντιπαράθεση με τη Βρετανία - Απορρίπτουμε τη νοοτροπία Ψυχρού Πολέμου
Ο πρέσβης της Κίνας στη Μεγάλη Βρετανία τόνισε ότι τόνισε ότι η γλώσσα που χρησιμοποιούν ορισμένοι Βρετανοί βουλευτές είναι «νοοτορπίας Ψυχρού Πολέμου»
Τη θέση ότι η Κίνα δεν ενδιαφέρεται να εμπλακεί σε έναν διπλωματικό πόλεμο με τη Μεγάλη Βρετανία, διατύπωσε σήμερα (7/7) ο Κινέζος πρέσβης Liu Xiaoming, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το Πεκίνο απορρίπτει τη «νοοτροπία Ψυχρού Πολέμου» που έχουν ορισμένοι Βρετανοί πολιτικοί.
Ειδικότερα, ο Κινέζος αξιωματούχος δήλωσε ότι το Πεκίνο δεσμεύεται πλήρως στη συμφωνία «μίας χώρας, δύο στυστημάτων», καθώς και ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην ικανότητα του Χονγκ Κονγκ να επιλύσει την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες.
Παράλληλα, ο κ. Liu επεσήμανε ότι η βρετανική κυβέρνηση είναι αυτή που παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ και που προσπαθεί να «εμποδίσει τη νομική διαδικασία».
Σημειώνεται ότι νωρίτερα εντός της εβδομάδας ο κ. Liu είχε κληθεί στο βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών μετά από τα σχόλιά του ότι η «αποικιακή» Βρετανία πρέπει να «κρατήσει τα χέρια της μακριά από τον Χονγκ Κονγκ».
«Δεν μας ενδιαφέρει ένας διπλωματικός πόλεμος με το Ηνωμένο Βασίλειο, παραμένουμε δεσμευμένοι σε αυτή τη χρυσή εποχή μεταξύ των δύο χωρών μας», τόνισε ο κ. Liu μέσω δηλώσεών του στο δίκτυο BBC, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η γλώσσα που χρησιμοποιούν ορισμένοι Βρετανοί πολιτικοί είναι γλώσσα νοοτροπίας Ψυχορύ Πολέμου».
Αναφορικά με την περίπτωση του κινεζικού κολοσσού Huawei, ο Κινέζος πρέσβης δήλωσε ότι μπορεί να υποσχεθεί «100%» ότι η εταιρεία δεν πρόκειται να διαβιβάσει πληροφορίες σην κυβέρνηση του Πεκίνου.
«Η Huawei είναι μία καλή εταιρεία, είναι ένας ηγέτης στο 5G», δήλωσε ο Liu Xiaoming, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «νομίζω πως εάν απορρίψετε την Huawei θα χάσετε τεράστιες ευκαιρίες».
«Πιστεύω ότι είναι εδώ για μία κερδοφόρα συνεργασία και για τις δύο πλευρές και ότι δεν είναι εδώ για να κατασκοπεύει τον κόσμο», αναφέρε χαρακτηριστικά για την Huawei ο κ. Liu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης