Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ελπίζουμε οι ΗΠΑ να άρουν άμεσα τις κυρώσεις κατά της Huawei - Οι εμπορικές διαφορές μπορούν να επιλυθούν

tags :
Κίνα: Ελπίζουμε οι ΗΠΑ να άρουν άμεσα τις κυρώσεις κατά της Huawei - Οι εμπορικές διαφορές μπορούν να επιλυθούν
Το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου τόνισε ότι οι δύο χώρες μπορούν να επιλύσουν τις διαφορές τους μέσω των συνομιλιών
Τη θέση ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ μπορούν να βρουν τρόπους να επιλύσουν τις εμπορικές τους διαφορές διατύπωσε σήμερα (11/7) το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου, τονίζοντας ότι βασική προύπόθεση είναι να ληφθούν υπόψην οι ανησυχίες και των δύο χωρών.
Ειδικότερα, το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα άρουν άμεσα τις κυρώσεις κατά της Huawei, «ανοίγοντας» με αυτόν τον τρόπο τον δρόμο για υγιείς διμερείς σχέσεις.
«Οι διαπραγματευτικές ομάδες των δύο πλευρών θα ξεκινήσουν τις οικονομικές και εμπορικές διαπραγματεύσεις με βάση την ισότητα και τον αμοιβαίο σεβασό, σύμφωνα με τη συναίνεση που επετεύχθη στην Οσάκα από τους ηγέτες των δύο χωρών», ανέφερε το Υπουργείο.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, Gao Feng, δήλωσε ότι «η Κίνα πιστεύει ότι οι δύο πλευρές μπορούν να βρουν τρόπο να επιλύσουν τις διαφορές τους, εφόσον οι λογικές ανησυχίες των δύο πλευρών ληφθούν υπόψην μέσω ενός ισότιμου διαλόγου».
Τον περασμένο μήνα, οι πρόεδροι ΗΠΑ και Κίνας συμφώνησαν σε μία εμπορική «ανακωχή», με την πλευρά της Ουάσιγκτον να δεσμεύεται να μην προχωρήσει σε νέους δασμούς και να μετριάσει τους περιορισμούς σε βάρος της Huawei.
Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, ανέφερε ότι οι δύο χώρες είχαν «εποικοδομητική» τηλεφωνική επικοινωνία, ώστε να καταλήξουν στην ημερομηνία της επόμενης συνάντησής τους.
Το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου δήλωσε ότι δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στο Πεκίνο και την Ουάσιγκτον, ενώ καταλήγει λέγοντας ότι αναμένονται περισσότερες συνομιλίες στο επόμενο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης