Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός λιτότητας του 2013 στην Ολλανδία

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός λιτότητας του 2013 στην Ολλανδία
Η ολλανδική Βουλή ενέκρινε τον προϋπολογισμό λιτότητας του 2013. Αν και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί οι λεπτομέρειες, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τροποποιήσεις σε φοροαπαλλαγές για δάνεια και υποθήκες, για αύξηση του κόστους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ενώ περιλαμβάνεται και το πάγωμα των μισθών πολλών δημοσίων υπαλλήλων.
Μετά από δύο ημέρες διαπραγματεύσεων, το κόμμα των Φιλελεύθερων (VVD) και οι Χριστιανοδημοκράτες (CDA), τα κόμματα του απερχόμενου κυβερνητικού συνασπισμού, κατέληξαν σε συμφωνία με τρία κόμματα της αντιπολίτευσης: τους Οικολόγους, τη Χριστιανική Ένωση και το κεντρώο D66. Κατά του προϋπολογισμού ψήφισε η αξιωματική αντιπολίτευση, το Εργατικό Κόμμα (PvdΑ).
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε ότι οι δημόσιες δαπάνες χρειάζεται να περικοπούν κατά περίπου 14 δισ. ευρώ ώστε να ελεγχθεί το έλλειμμα στον προϋπολογισμό, που αναμένεται να φτάσει το 4,5% του ΑΕΠ το 2013. Ο Ρούτε χαρακτήρισε την έκβαση της χθεσινοβραδινής ψηφοφορίας ως ένα «φανταστικό αποτέλεσμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης