Τελευταία Νέα
Διεθνή

SPD: Η επικύρωση του δημοσιονομικού συμφώνου της ΕΕ από την Bundestag ίσως αναβληθεί μέχρι το φθινόπωρο

SPD: Η επικύρωση του δημοσιονομικού συμφώνου της ΕΕ από την Bundestag ίσως αναβληθεί μέχρι το φθινόπωρο
Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα πρέπει να αποδεχτεί ότι ενδεχομένως να υπάρξει καθυστέρηση έως το φθινόπωρο στην επικύρωση του νέου δημοσιονομικού συμφώνου από το γερμανικό κοινοβούλιο, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, ο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD.
Η γερμανική κυβέρνηση χρειάζεται την υποστήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να εξασφαλίσει την απαιτούμενη από το νόμο πλειοψηφία δύο τρίτων στο κοινοβούλιο και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) πιέζουν να υπάρξουν παραχωρήσεις, ειδικά για μέτρα με σκοπό την τόνωση της ανάπτυξης.
"Με κανένα τρόπο δεν μπορεί να τηρηθεί πλέον το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας επικύρωσης στην Bundestag ως τα τέλη του Μαΐου", δήλωσε ο Στάινμαϊερ.
Ο κεντροδεξιός συνασπισμός της Μέρκελ ζητεί από την ομοσπονδιακή βουλή να εγκρίνει το σύμφωνο, το οποίο ορίζει σκληρούς και απαράβατους δημοσιονομικούς κανόνες, πριν από την θερινή διακοπή των εργασιών της. Το Βερολίνο επιμένει ότι η ΕΕ πρέπει να εγκρίνει το σύμφωνο το ταχύτερο κι έτσι η Μέρκελ θέλει να δοθεί το καλό παράδειγμα με την ταχεία έγκρισή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης