Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εργατική Πρωτομαγιά κατά της λιτότητας στην Ευρώπη - Η Ιταλία σπάει την παράδοση

Εργατική Πρωτομαγιά κατά της λιτότητας στην Ευρώπη - Η Ιταλία σπάει την παράδοση
Εναντίον της σκληρής λιτότητας, των περικοπών και της υψηλής ανεργίας θα διαδηλώσουν την Πρωτομαγιά οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι.
Κάλεσμα για μαζική συγκέντρωση στις κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά καλούν σήμερα τα ισπανικά συνδικάτα, ενόψει και της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που θα γίνει στην Βαρκελώνη. Η τακτική συνεδρίαση θα γίνει στις 3 Μαΐου υπό ισχυρότατη αστυνομική προστασία, μετά και τα επεισόδια που ακολούθησαν την πρόσφατη απεργία της 29ης Μαρτίου.
Οι μόνοι που κατεβαίνουν με πρωταρχικό αίτημα τις μισθολογικές αυξήσεις είναι οι Γερμανοί εργαζόμενοι, μετά τα στοιχεία που έδειξαν υψηλό πληθωρισμό με αποτέλεσμα να μειωθούν δραστικά οι αυξήσεις στις συμβάσεις. Τα γερμανικά συνδικάτα έχουν απευθύνει καλέσει σε πορείες για την Πρωτομαγιά σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι στην Ιταλία θα λειτουργήσει μεγάλο μέρος των καταστημάτων, λόγω της μείωσης των εσόδων των ιδιοκτητών, γεγονός που είχε δώσει το έναυσμα στις αρχές του έτους για να κρατούν ανεβασμένα τα ρολά τους 24 ώρες τη μέρα, επτά μέρες την εβδομάδα οι Ιταλοί καταστηματάρχες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης