Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall - Τρομάζει τους επενδυτές η απασχόληση - Έχασε τις 1.400 μονάδες ο S&P 500

Απώλειες στη Wall - Τρομάζει τους επενδυτές η απασχόληση - Έχασε τις 1.400 μονάδες ο S&P 500
Αρνητικά πρόσημα επικράτησαν στη Wall στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τον S&P 500 να χάνει εικ νέου το ψυχολογικό όριο των 1.400 μονάδων.
Κλίμα επιφυλακτικότητας κυριάρχησε στις τάξεις των επενδυτών, παρά τα ενθαρρυντικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι στις ΗΠΑ και τα οποία έδειξαν πτώση των αιτήσεων για τη λήψη επιδόματος ανεργίας. Η επενδυτική κοινότητα έχει ήδη στρέψει την προσοχή της στα έτερα στοιχεία για την απασχόληση που ανακοινώνονται αύριο, Παρασκευή.
Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στο -0,47% και στις 13.206 μονάδες.
Ο S&P 500 τερμάτισε στο -0,77% και στις 1.391 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 1,16%, για να κλείσει στις 3.024 μονάδες.
Στα 2,18 δολάρια έκλεισε το ADR της Εθνικής, καταγράφοντας οριακή άνοδο 0,23%. Στα 2,15 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 2,22 δολάρια το υψηλό.
Κατά 27 χιλ στις 365 χιλ μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα ο αριθμός των Αμερικανών πολιτών που κατέθεσε νέα αίτηση για τη λήψη επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Πτώση στις 53,5 μονάδες από 56 μονάδες κατέγραψε ο δείκτης PMI υπηρεσιών στις ΗΠΑ τον Απρίλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι οικονομολόγοι προέβλεπαν μικρότερη πτώση στις 55,5 μονάδες.
Στα επιμέρους, ο δείκτης νέων παραγγελιών μειώθηκε στις 53,5 από 58,8 μονάδες, ο δείκτης απασχόλησης σημείωσε πτώση στις 54,2 από 56,7 μονάδες ενώ ο δείκτης δραστηριότητας υποχώρησε στις 54,6 από 58,9 μονάδες.
Την έντονη αποστροφή του για το δολάριο, αλλά και για τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα εξέφρασε ο CEO της Euro Pacific Capital, P. Schiff.
Σε σχετικές του δηλώσεις τόνισε χαρακτηριστικά πως δολάριο και αμερικανικά ομόλογα τείνουν προς... κατάρρευση, όσο η κεντρική αμερικανική τράπεζα, η Fed, μοιάζει ανήμπορη να διαχειριστεί το ολοένα και αυξανόμενο δημόσιο χρέος των ΗΠΑ, την ώρα μάλιστα που αρνείται να αυξήσει τα επιτόκιά της, τα οποία και διατηρεί σε μηδενικά επίπεδα.
"Θεωρώ πως τα αμερικανικά ομόλογα είναι σκουπίδια. Δεν αξίζουν τίποτα", σημείωσε χαρακτηριστικά ο Schiff.
Καθαρά κέρδη ύψους 577 εκατ. δολ ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2012 η υπό τον έλεγχο της αμερικανικής κυβέρνησης Freddie Mac.
Παράλληλα, ανακοίνωσε πως προτίθεται να ζητήσει εκ νέου κρατική στήριξη.
Να σημειωθεί πως στο αντίστοιχον τρίμηνο του περασμένου έτους είχε εμφανίσει κέρδη ύψους 676 εκατ. δολαρίων.
Οι προβλέψεις, ωστόσο, για προβληματικά δάνεια υποχώρησαν στα 1,83 δισ. δολ. από 1,99 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης