Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κερδίζει έδαφος ο Σαρκοζί έναντι του Ολάντ τρεις ημέρες πριν το β' γύρο των προεδρικών εκλογών

Κερδίζει έδαφος ο Σαρκοζί έναντι του Ολάντ τρεις ημέρες πριν το β' γύρο των προεδρικών εκλογών
Μειώνεται η διαφορά ανάμεσα στον Φρανσουά Ολάντ και το Νικολά Σαρκοζί, τρεις μόλις ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, ωστόσο, ο Σοσιαλιστής υποψήφιος διατηρεί το προβάδισμά του, σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις, που δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά το ντιμπέιτ της Τετάρτης.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας BVA, ο Ολάντ συγκεντρώνει ποσοστό 52,5%, ενώ ο Σαρκοζί κερδίζει 47,5%, καταγράφοντας άνοδο δύο μονάδων.
Αντίστοιχα, η δημοσκόπηση του TNS-Sofres έδειξε πως το ποσοστό του Ολάντ μειώθηκε κατά 1,5 μονάδα στο 53,5% από την περασμένη εβδομάδα, με τον Σαρκοζί να ανεβαίνει στο 46,5% από 45% που συγκέντρωνε προηγουμένως.
Η πλειοψηφία στη δημοσκόπηση της BVA εξακολουθεί να πιστεύει πως ο Ολάντ ήταν πιο πειστικός στην τηλεοπτική αναμέτρηση, με το 40% να θεωρεί ότι είχε το πάνω χέρι, έναντι 31% που προτίμησαν τον Σαρκοζί.
Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου LH2 για το Yahoo! ο Ολάντ κρίθηκε πειστικότερος από το 45%, ο Σαρκοζί από το 41%, ενώ 14% των ερωτηθέντων απάντησαν «ούτε ο ένας ούτε ο άλλος».
Έρευνα του IFOP έδειξε πως 42% βρήκε καλύτερο το σοσιαλιστή υποψήφιο ενώ 34% το Σαρκοζί. Σε έρευνα του CSA, ο Ολάντ ήταν «πιο πειστικός» για το 44%, έναντι 38% θεωρεί πειστικότερο τον Νικολά Σαρκοζί.
Παρά το κερδισμένο έδαφος του Σαρκοζί, ο Ολάντ εξακολουθεί να διατηρεί ένα άνετο προβάδισμα ενόψει της ψηφοφορίας της Κυριακής. Στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, βρίσκεται μπροστά κατά μέσο όρο έξι μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης