Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετεκλογικός πυρετός και στη Wall - Τέταρτη μέρα απωλειών για τον Dow

Μετεκλογικός πυρετός και στη Wall - Τέταρτη μέρα απωλειών για τον Dow
Μεικτές τάσεις επικράτησαν στη Wall στην 1η συνεδρίαση της εβδομάδας, με τον Dow να καταγράφει απώλειες για 4η διαδοχική συνεδρίαση, ενώ, στον αντίποδα, Nasdaq και S&P 500 να ενισχύονται οριακά.
Κλίμα επιφυλακτικότητας κυριάρχησε στις τάξεις των επενδυτών, με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα σε Ελλάδα και Γαλλία, το οποίο εντείνει την αβεβαιότητα στην Ευρωζώνη.
Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στο -0,23% και στις 13.008 μονάδες.
Ο S&P 500 τερμάτισε στο +0,04% και στις 1.369 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,05%, για να κλείσει στις 2.957 μονάδες.
Στα 2,11 δολάρια έκλεισε το ADR της Εθνικής, καταγράφοντας σημαντική πτώση 4,95%. Στα 1,97 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 2,12 δολάρια το υψηλό.
Νέα αύξηση κατέγραψαν, κατά τον μήνα Μάρτιο, τα δάνεια των Αμερικανών πολιτών, τα οποία και ανήλθαν στα 21,3 δισ. δολ σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Fed.
Πρόκειται για τον έβδομο διαδοχικό μήνα ανόδου της καταναλωτικής πίστης στις ΗΠΑ, αλλά και για τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Νοέμβριο του 2001!
Να σημειωθεί πως οι αναλυτές ανέμεναν διαμόρφωση των καταναλωτικών δανείων μόλις στα 10 δισ. ευρώ.
"Η κρίση του ευρώ είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες", τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος, προσθέτοντας πως ο Αμερικανός πρόεδρος, Barack Obama, στηρίζει την ισορροπημένη δημοσιονομική προσαρμογή.
"Οι προσπάθειες ενίσχυσης της ανάπτυξης για την ΕΕ είναι η καλύτερη επιλογή", καταλήγει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
«Στον πάγο» διατηρεί τις δύο υποψηφιότητες που έχει προτείνει ο Αμερικανός πρόεδρος Β. Οbama για τη Fed, ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής, David Vitter.
Ο Vitter δεν αναμένεται να εγκρίνει τους Jeremy Stein (οικονομολόγος του Harvard) και Jerome Powell (τραπεζίτης επί της επενδυτικής), σύμφωνα με πληροφορίες. Έτσι είναι πιθανό η απόφαση για το 7μελές ΔΣ της Federal Reserve να αναμένεται μέχρι τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης