Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΚΤ: Ενδέχεται να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη

tags :
ΕΚΤ: Ενδέχεται να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη
Σε πτωτική αναθεώρηση των προβλέψεών της για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη ενδέχεται να προχωρήσει τον Ιούνιο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δήλωσε ο Luc Coen, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, ο οποίος άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.
Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ανέφερε ότι οι στις προβλέψεις που αναμένεται να δημοσιευτούν τον Ιούνιο δεν θα υπάρχουν μεν μεγάλες αποκλίσεις «ίσως μια ελαφριά επιδείνωση σε ότι αφορά την ανάπτυξη» αλλά τίποτε «θεμελιώδες».
Ο Cohen, που είναι και επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας του Βελγίου, σημείωσε ακόμη ότι δεν βλέπει κίνδυνο από τον πληθωρισμό φέτος, πρόσθεσε όμως ότι εάν αυτό μεταβληθεί, τα έκτακτα μέτρα της ΕΚΤ δεν θα εμποδίσουν την αύξηση των επιτοκίων. Πρόσθεσε, δε, ότι η ΕΚΤ δεν έχει εξαντλήσει τα έκτακτα μέτρα που μπορεί να λάβει.
«Υπάρχει ξεκάθαρα πιθανότητα για περαιτέρω βήματα εάν αυτό καταστεί αναγκαίο. Αλλά δεν έχουμε εξαντλήσει τα εργαλεία που έχουμε στην διάθεσή μας», επισήμανε ο Cohen.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα σημερινά «τείχη προστασίας» επαρκούν, ακόμα κι αν η κρίση χρέους επιδεινωθεί, ενώ ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο η πολιτική κρίση στην Ελλάδα να οδηγήσει σε μη-συντεταγμένη χρεοκοπία της χώρας, εκτίμησε ότι η ΕΚΤ δεν θα παρείχε έκτακτη ρευστότητα σε ελληνικές τράπεζες που θα αντιμετώπιζαν πτώχευση. «Αυτή είναι μια από τις αρχές της πολιτικής μας», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης