Τελευταία Νέα
Διεθνή

OHE: Τουλάχιστον 900 μετανάστες και πρόσφυγες πνίγηκαν το 2019 στη Μεσόγειο στην προσπάθεια τους να φτάσουν στην Ευρώπη

tags :
OHE: Τουλάχιστον 900 μετανάστες και πρόσφυγες πνίγηκαν το 2019 στη Μεσόγειο στην προσπάθεια τους να φτάσουν στην Ευρώπη
Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται στη Λιβύη
Τουλάχιστον 900 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν πνιγεί από τις αρχές του 2019 έως σήμερα στη Μεσόγειο στην προσπάθεια τους να φτάσουν στις ακτές της νότιας Ευρώπης.
Αυτό προκύπτει από στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), τα οποία συμπεριλαμβάνουν και το χθεσινό ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης, όπου ανασύρθηκαν πέντε άνθρωποι νεκροί, ενώ διεσώθησαν άλλοι 65.
Οι περισσότεροι από τους διασωθέντες είναι πολίτες του Σουδάν, ενώ ανάμεσά τους ήταν επίσης υπήκοοι της Αιγύπτου, του Μαρόκου και της Τυνησίας.
Οι λιβυκές αρχές έκαναν αρχικά λόγο για δεκαπέντε ως είκοσι αγνοούμενους, ενώ εκπρόσωπος της UNHCR στη Γενεύη ανέβασε τον αριθμό των θυμάτων σε 40 νεκρούς και αγνοούμενους.
Το λιβυκό πολεμικό ναυτικό ολοκλήρωσε την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή και κάλεσε τους αλιείς της περιοχής να επαγρυπνούν για το ενδεχόμενο να βγουν στην επιφάνεια πτώματα αγνοούμενων.
Κατά τους υπολογισμούς της UNHCR και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στη Λιβύη βρίσκονται ακόμη 50.000 καταγεγραμμένοι πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που έφυγαν από τις χώρες τους για να σωθούν από τη βία και τους διωγμούς, καθώς και 800.000 μετανάστες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης