Τελευταία Νέα
Διεθνή

FactSet: «Βουτιά» στις εκτιμήσεις για την κερδοφορία των αμερικανικών επιχειρήσεων το 2019

tags :
FactSet: «Βουτιά» στις εκτιμήσεις για την κερδοφορία των αμερικανικών επιχειρήσεων το 2019
Αύξηση κερδών για τις εισηγμένες στον S&P 500 θα φθάσει στο 2,4%, ενώ στις αρχές του 2019 είχε τοποθετηθεί στο 7,7%
Οι αναλυτές αρχίζουν να «μαζεύουν» και μάλιστα επιθετικά τις εκτιμήσεις τους για την κερδοφορία των αμερικανικών επιχειρήσεων το 2019, εξαιτίας των φόβων ύφεσης και τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ και Κίνας.
Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας FactSet, η αύξηση των κερδών ανά μετοχή του S&P 500 θα φθάσει στο 2,4% για το 2019, έναντι αύξησης 7,7% που αναμένονταν στην αρχή του τρέχοντος έτους.
Η μείωση κατά 5,3 ποσοστιαίες μονάδες στις προσδοκίες για το σύνολο των αποδοχών σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη πτώση σε ετήσια βάση από το 2016.
«Ο επιχειρηματικός τομέας εμφανίζει ανησυχητικά συμπτώματα», εκτιμά αναλυτής της Oxford Economics, προσθέτοντας ότι «με την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και το «πάγωμα» της εγχώριας δραστηριότητας, η περαιτέρω αδυναμία κέρδους αντιπροσωπεύει έναν κίνδυνο για επιχειρηματικές επενδύσεις και προσλήψεις - μια βασική υποστήριξη για τις καταναλωτικές δαπάνες».
Image
Στο β’ τρίμηνο τα κέρδη ανά μετοχή για τις εταιρείες του S&P 500 έχουν υποχωρήσει 0,4% σε ετήσια βάση.
Η μετατόπιση των αμερικανικών δραστηριοτήτων από την Κίνα θα αυξήσει το κόστος για τις επιχειρήσεις, δήλωσε η Alicia Levine, επικεφαλής της στρατηγικής αγοράς για την BNY Mellon Investment Management.
«Η αλλαγή των αλυσίδων εφοδιασμού θα επηρεάσει τα περιθώρια», ανέφερε και προσέθεσε ότι η χαμηλότερη προοπτική κερδοφορίας ακολουθεί την αναιμική αύξηση των κεφαλαιουχικών δαπανών των ΗΠΑ το τρέχον έτος μετά από μια ανοδική πορεία το 2018 όταν τέθηκαν σε ισχύ οι χαμηλότεροι εταιρικοί φόροι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης