Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομαδικές αγωγές κατά του Facebook και αναδόχων τραπεζών από επενδυτές

Ομαδικές αγωγές κατά του Facebook και αναδόχων τραπεζών από επενδυτές
Τρεις ομαδικές αγωγές κατά του Facebook και των αναδόχων που συντόνισαν την αρχική δημόσια προσφορά της εταιρείας υποβλήθησαν από επενδυτές που υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία για την ανάπτυξη της εταιρείας δεν δημοσιοποιήθηκαν σε όλους.
Όπως αναφέρουν οι επενδυτές, που θεωρούν ότι θίγονται οικονομικά από την κακή πορεία της μετοχής, η εταιρεία και οι ανάδοχοι απέκρυψαν από το επενδυτικό κοινό κατά την περίοδο της προσφοράς μία «σοβαρή μείωση» στις προβλέψεις για την αύξηση του τζίρου.
Οι αγωγές αυτές εκτός των ιθυνόντων του κοινωνικού δικτύου στρέφονται και κατά των διοικήσεων των τριών «αναδόχων» τραπεζών. Πλέον, οι JPMorgan Chase, Morgan Stanley και Goldman Sachs είναι αντιμέτωπες με την κατηγορία ότι «λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η χρηματιστηριακή διαπραγμάτευση ενημέρωσαν, με καταχρηστικό τρόπο, μόνο μεγαλομετόχους, αλλά όχι το ευρύ κοινό ότι «η πορεία της μετοχής δεν θα είναι πολύ καλή».
Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι η τιμή της μετοχής του Facebook αντέστρεψε στη χθεσινή, τέταρτη συνεδρίαση της Wall Street την πτωτική της τάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης