Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Μας αρέσουν οι Κούρδοι αν και δεν πολέμησαν μαζί μας στη Νορμανδία

tags :
Trump: Μας αρέσουν οι Κούρδοι αν και δεν πολέμησαν μαζί μας στη Νορμανδία
Δαπανήσαμε τεράστια ποσά για να βοηθήσουμε τους Κούρδους με πυρομαχικά, όπλα και χρήματα είπε ο Trump
Μας αρέσουν οι Κούρδοι, αν και δεν μας βοήθησαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν μας βοήθησαν στη Νορμανδία υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump αναφερόμενος στη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία κατά των άλλοτε συμμάχων των ΗΠΑ στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Ερωτηθείς για το κατά πόσο θα είναι δύσκολο στο μέλλον για τις ΗΠΑ να οικοδομήσουν συμμαχίες δεδομένου ότι ήταν σύμμαχοι με τους Κούρδους της Συρίας αλλά παρόλο αυτά επέτρεψαν στην Τουρκία να τους επιτεθεί, ο Trump εμφανίστηκε απόλυτα καθησυχαστικός, τονίζοντας ότι «οι συμμαχίες είναι εύκολες».
«Οι Κούρδοι πολέμησαν για λογαριασμό των ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους διότι ήθελαν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τα εδάφη τους, για ίδιο συμφέρον.
Οι Κούρδοι δεν μας βοήθησαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν μας βοήθησαν στη Νορμανδία.
Δαπανήσαμε τεράστια ποσά για να βοηθήσουμε τους Κούρδους, με πυρομαχικά, με όπλα, με χρήματα.
Τούτου λεχθέντος μας αρέσουν οι Κούρδοι» ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος σε προηγούμενες δηλώσεις του είχε καλέσει τον Erdogan να ενεργήσει με όσο πιο «λογικό» και «ανθρώπινο» τρόπο είναι δυνατόν στη Συρία, προειδοποιώντας εκ νέου πως σε διαφορετική περίπτωση, θα βρεθεί αντιμέτωπος με «τεράστιο οικονομικό τίμημα».
«Θα αφανίσω την οικονομία της Τουρκίας» τόνισε ο Trump.

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης