Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Επέστρεψε στη Μόσχα η Ρωσίδα κατάσκοπος που είχε φυλακιστεί στις ΗΠΑ

Reuters: Επέστρεψε στη Μόσχα η Ρωσίδα κατάσκοπος που είχε φυλακιστεί στις ΗΠΑ
Η Butina είχε δηλώσει ότι έδρασε ως πράκτορας της Ρωσίας διεισδύοντας σε μια αμερικανική οργάνωση που υποστηρίζει την οπλοκατοχή
Η ρωσίδα κατάσκοπος Maria Butina, που συνελήφθη και φυλακίστηκε τον περασμένο Απρίλιο στις ΗΠΑ επέστρεψε σήμερα (26/10) στη Μόσχα, όπου την υποδέχθηκαν ο πατέρας της και Ρώσοι δημοσιογράφοι.
Όπως αναφέρει το Reuters, τον Δεκέμβριο η Butina είχε δηλώσει ένοχη ότι συνωμότησε για να δράσει ως πράκτορας της Ρωσίας διεισδύοντας σε μια οργάνωση που υποστηρίζει την οπλοκατοχή και επηρεάζοντας συντηρητικούς Αμερικανούς ακτιβιστές και ρεπουμπλικανούς.
Η υπόθεσή της προκάλεσε περαιτέρω ένταση στις αμερικανορωσικές σχέσεις και η Μόσχα κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι εξανάγκασε την Butina, μια 30χρονη μεταπτυχιακή φοιτήτρια, να δηλώσει ένοχη γελοίων, όπως τις χαρακτήρισε, κατηγοριών.
Η ρωσική κρατική τηλεόραση μετέδωσε σήμερα μια σύντομη συνέντευξη με την Butina, η οποία είχε βιντεοσκοπηθεί πριν απογειωθεί το αεροπλάνο της από το αεροδρόμιο του Μαϊάμι μετά την αποφυλάκιση της από τη φυλακή του Ταλαχάσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης