Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Πολύ νωρίς για να εξετάσουμε νέες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου - Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις

Ρωσία: Πολύ νωρίς για να εξετάσουμε νέες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου - Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις
Ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Pavel Sorokin, δήλωσε ότι ο μηχανισμός των ΟΠΕΚ+ έχει δείξει ότι είναι αποτελεσματικός
Στο γεγονός ότι είναι πολύ νωρίς για τις χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ να εξετάσουν νέες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου, αναφέρθηκε σήμερα (28/10) ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Pavel Sorokin, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής ο μηχανισμός των χωρών έχει δείξει ότι είναι αποτελεσματικός.
Ειδικότερα, ο κ. Sorokin δήλωσε ότι οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ «θα λάβουν υπόψιν την επιβράδυνση που έχει σημειωθεί στην παραγωγή στις ΗΠΑ όταν συναντηθούν τον Δεκέμβριο για να συζητήσουν τη συμφωνία παραγωγής», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «είναι πωλής νωρίς για να μιλήσουμε σχετικά με νέες περικοπές στην παραγωγή».
«Ο μηχανισμός των ΟΠΕΚ+ έχει δείξει την αποτελεσματικότητά του, αλλά δεν πρόκειται να είναι αποτελεσματικός απείρως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος αξιωματούχος, καθώς η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2020.
«Εάν κοιτάξει κανείς τις ΗΠΑ θα δει επίσης μία αρκετά έντονη επιβάδυνση της αύξησης στην παραγωγή κατά τους τελευταίους τρεις με τέσσερις μήνες», πρόσθεσε ο κ. Sorokin.
Σημειώνεται ότι οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ αναμένεται να συναντηθούν στις 5 και 6 Δεκεμβρίου προκειμένου να συζητήσουν το μέλλον της συμφωνίας, καθώς η αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ εξακολουθεί να αντισταθμίζει τις προσπάθειες των ΟΠΕΚ+ για εξισορρόπιση της αγοράς.
Ωστόσο, ο ρυθμός αύξησης της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ έχει καταγράψει σημαντική επιβράδυνση το τρέχον έτος, καθώς αρκετές αμερικανικές εταιρείες περιορίζουν τον αριθμό των εξεδρών γεωτρήσεων, περιορίζοντας τις νέες γεωτρήσεις για το 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης