Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ.Βρετανία: Προδομένοι από τον Johnson νιώθουν οι μισοί Βρετανοί για το Brexit

Μ.Βρετανία: Προδομένοι από τον Johnson νιώθουν οι μισοί Βρετανοί για το Brexit
Ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί ότι το Brexit θα γινόταν στις 31/10 με οποιοδήποτε κόστος
Προδομένοι από τον Boris Johnson δηλώνουν οι μισοί Βρετανοί κυρίως για την αποτυχία του να υλοποιήσει το Brexit έως τις 31 Οκτωβρίου, όπως επανειλημμένα διεμήνυε από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την πρωθυπουργία της Μ. Βρετανίας.
Αν και ο Johnson δεσμευόταν με κατηγορηματικό τρόπο πως δεν υπήρχε καμία περίπτωση αναβολής του Brexit πέραν της 31ης Οκτωβρίου, πρόσφατα έστειλε επιστολή στην ΕΕ, ζητώντας παράταση του Brexit.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας The Times, το 49% των Βρετανών δηλώνει «προδομένο» από τον Boris Johnson και την αποτυχία του να υλοποιήσει το Brexit στις 31/10, ενώ το 57% δηλώνει απογοητευμένο για την απόφαση να παραταθεί το Brexit έως τις 31 Ιανουαρίου του 2020.
Πρόκειται για ευρήματα που αν μη τι άλλο έρχονται να επιβεβαιώσουν το πόσο ρευστό είναι το πολιτικό κλίμα και τι μπορεί να βγάλει η κάλπη της 12ης Δεκεμβρίου, καθώς δεν αποκλείεται ο Johnson και οι Συντηρητικοί να έχουν μεγάλες απώλειες από τη δεξαμενή των Βρετανών ψηφοφόρων που τάσσονται υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ και που ενδεχομένως να στραφούν προς το Κόμμα του Brexit του Nigel Farage.
Είναι μια παράμετρος σημαντική, καθώς το στοίχημα για τον Johnson είναι να καταφέρει πέρα από την εκλογική νίκη, να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή των Κοινοτήτων έτσι ώστε να καταφέρει να υλοποιήσει τη στρατηγική του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης