Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Συνελήφθη και ανακρίνεται η αδελφή του θανόντα ηγέτη του ISIS, Abu Bakr al Baghdadi

Τουρκία: Συνελήφθη και ανακρίνεται η αδελφή του θανόντα ηγέτη του ISIS, Abu Bakr al Baghdadi
Να αντλήσουν πληροφορίες για τη δράση του Ισλαμικού Κράτους ευελπιστούν οι Τούρκοι αξιωματούχοι
Στη σύλληψη της αδελφής του θανόντα πρώην ηγέτη του ISIS Abu Bakr al Baghdadi προχώρησαν οι Τουρκικές Αρχές κατά τη διάρκεια επιδρομής στην πόλη Azaz στη βόρεια Συρία.
Σε δηλώσεις του στο Reuters, Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε πως μαζί με την 65χρονη Rasmiya Awad, ανακρίνονται ο σύζυγός της και μια νύφη της, που επίσης συνελήφθησαν.
«Η Rasmiya Awad αιχμαλωτίστηκε σε επιδρομή σε κοντέινερ κοντά στην Azaz» ανέφερε ο Τούρκος αξιωματούχος, υποστηρίζοντας πως την ώρα της σύλληψης της η 65χρονη συνοδευόταν από 5 παιδιά.
«Ελπίζουμε να εξασφαλίσουμε μεγάλο όγκο πληροφοριών από την αδελφή του Baghdadi για τα ενδότερα του ΙΚ» τόνισε ο Τούρκος αξιωματούχος.
Ελάχιστα είναι γνωστά για την ταυτότητα της 65χρονης αδελφής του Baghdadi, ο οποίος αυτοκτόνησε τον περασμένο μήνα, όταν παγιδεύτηκε σε στοά κατά τη διάρκεια επιδρομής των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία.
Το Ισλαμικό Κράτος με ηχητικό μήνυμα που διένειμε την περασμένη Πέμπτη, επιβεβαίωσε τον θάνατό του και ορκίστηκε να εκδικηθεί τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης