Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαβεβαιώσεις Ισραήλ σε Κύπρο για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed - Δεν αλλάζουν οι σχεδιασμοί μας

tags :
Διαβεβαιώσεις Ισραήλ σε Κύπρο για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed - Δεν αλλάζουν οι σχεδιασμοί μας
Δεν τίθεται θέμα δημιουργίας αγωγού προς την Τουρκία αναφέρει το Ισραήλ
Διαβεβαιώσεις προς την Κύπρο ότι δεν αλλάζει τίποτα σε ότι αφορά την κατασκευή του αγωγού EastMed και ότι δεν τίθεται θέμα μεταφοράς του ισραηλινού φυσικού αερίου προς την Τουρκία και από εκεί προς την Ευρώπη.
Όπως μεταδίδει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Χριστοδουλίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την ισραηλινή πλευρά, από την οποία και έλαβε διαβεβαιώσεις πως η τουρκική κίνηση και ο έμμεσος εκβιασμός ήταν αντίδραση στην κριτική του Ισραήλ προς την Τουρκία για τη συμφωνία με τη Λιβύη.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η Άγκυρα ήθελε να στείλει το μήνυμα πως σύμφωνα με τους δικούς της σχεδιασμούς και αποφάσεις δεν μπορεί να περάσει ο αγωγός EastMed από τα «τουρκικά ύδατα» και για αυτό η Άγκυρα πρόσφερε μιας μορφής εναλλακτική λύση για τη δημιουργία αγωγού από το Ισραήλ προς την Τουρκία.
Συγκεκριμένα, το Ισραήλ διαβεβαίωσε ότι δεν αλλάζουν οι σχεδιασμοί και δεν τίθεται θέμα δημιουργίας αγωγού προς την Τουρκία, ενώ επεσήμανε ότι δεν έχει αλλάξει την προσέγγισή του σ’ ό,τι αφορά τον αγωγό EastMed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης