Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Κατά 0,4% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας το γ΄ 3μηνο 2019 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Βρετανία: Κατά 0,4% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας το γ΄ 3μηνο 2019 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ΑΕΠ της Βρετανίας αυξήθηκε κατά 1,1%
Ανάκαμψη σημείωσε η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου το τρίτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (20/12) τελικά στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία αποτελούν επί τα βελτίω αναθεώρηση σε σχέση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Βρετανίας αυξήθηκε κατά 0,4% σε τριμηνιαία βάση, έναντι συρρίκνωσης 0,2% το προηγούμενο τρίμηνο, την ίδια στιγμή που οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ανάπτυξη 0,3%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ΑΕΠ της Βρετανίας αυξήθηκε κατά 1,1% έναντι ετήσιας ανόδου 1,3% το δεύτερο τρίμηνο του 2019 και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων στο 1%
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ONS, ο κλάδος υπηρεσιών παρέμεινε ο βασική πηγή ενίσχυσης για τη βρετανική οικονομία, ενώ θετική συμβολή είχαν και ο κατασκευαστικός κλάδος, μαζί με το εμπόριο.
Οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά +0,3% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2019, ενώ αντίθετα οι κυβερνητικές δαπάνες υποχώρησαν κατά -0,6% σε τριμηνιαία βάση.
Όσον αφορά τις συνολικές επενδύσεις των επιχειρήσεων, αυτές παρέμειναν αμετάβλητες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, την ίδια στιγμή που ο ακαθάριστος σχηματισμός κεφαλαίου ενισχύθηκε κατά 0,2%.
Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών περιορίστηκε στα 15,9 δισ. στερλίνες, έναντι ελλείμματος 24,2 δισ. στερλινών προηγουμένως και έναντι εκτιμήσεων στα 15,5 δισ. στερλίνες.
Σημειώνεται ότι για το τέταρο τρίμηνο του έτους, η Τράπεζα της Αγγλίας εκτιμά ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά μόλις 0,1% γεγονός που αποτελεί επί τα χείρω αναθεώρηση σε σχέησ με τις προηγούμενες εκτιμήσεις στο 0,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης