Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εισαγγελική έρευνα για τον πρώην CEO της Popolare di Bari - Εμπλοκή και της Τράπεζας της Ιταλίας

tags :
Εισαγγελική έρευνα για τον πρώην CEO της Popolare di Bari - Εμπλοκή και της Τράπεζας της Ιταλίας
Οι εισαγγελείς του Μπάρι ερευνούν τουλάχιστον 10 υψηλόβαθμα στελέχη της ανάμεσά τους και ο πρώην CEO Marco Jacobini
Εισαγγελική έρευνα διέταξαν οι εισαγγελείς στο Μπάρι της Ιταλίας για τον πρώην πρόεδρο της τράπεζας Popolare di Bari ο οποίος ερευνάται για διαφθορά σε σχέση με την "αποτυχημένη" προσπάθεια της τράπεζας να αποφύγει τη χρεοκοπία.
Κι ενώ η τράπεζα βρισκόταν στα πρόθυρα να "βάλει λουκέτο", η κυβέρνηση της Ρώμης ενέκρινε μόλις την περασμένη εβδομάδα πακέτο διάσωσης ύψους 997 εκατ δολαρίων.
Οι εισαγγελείς του Μπάρι ωστόσο ερευνούν την τράπεζα τα τελευταία τρία χρόνια έχοντας στο στόχαστρό τους τουλάχιστον 10 υψηλόβαθμα στελέχη της ανάμεσά τους και ο πρώην πρόεδρος της τράπεζας Marco Jacobini.
Όπως και άλλες περιφερειακές τράπεζες της Ιταλίας, η Popolare di Bari δεν ανέκαμψε ποτέ από τη χειρότερη μεταπολεμική ύφεση της Ιταλίας η οποία χτύπησε χιλιάδες επιχειρήσεις, καθιστώντας τις τράπεζες αδύναμες να ανταπεξέλθουν στα "κόκκινα δάνεια".
Η κρίση των τραπεζών και ιδιάιτερα της Popolare di Bari θέτει υπό αμφισβήτηση την αποτελεσματικότητα του εποπτικού ρόλου της Τράπεζας της Ιταλίας, με το Κυβερνητικό Κίνημα 5 Αστεριών να απαιτεί μεταρρύθμιση της διαδικασίας διορισμού της ανώτατης διοίκησης της κεντρικής τράπεζας.
Πολλοί ωστόσο αποδίδουν την κατάρρευση της Popolare di Bari στην απόκτηση το 2014 της Tercas η εξαγορά της οποίας εγκρίθηκε από την κεντρική τράπεζα της Ιταλίας.
Εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ιταλίας δήλωσε η κεντρική τράπεζα συνεργάζεται με τους  εισαγγελείς για την έρευνα σχετικά με τον Jacobini.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης