Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντίποινα Ισραήλ για επίθεση με ρουκέτα από τη Λωρίδα της Γάζας στην Ασκελόν κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Netanyahu

tags :
Αντίποινα Ισραήλ για επίθεση με ρουκέτα από τη Λωρίδα της Γάζας στην Ασκελόν κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Netanyahu
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ μεταφέρθηκε προσωρινά σε καταφύγιο
Επίθεση με ρουκέτα από τη Λωρίδα της Γάζας καταγράφθηκε χθες 25/12 το βράδυ κατά της πόλης Ασκελόν στο νότιο Ισραήλ, την ώρα που στην πόλη βρισκόταν για επίσκεψη ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu.
Όπως μεταδίδουν τα ισραηλινά ΜΜΕ, ο Netanyahu, ο οποίος εκείνη την ώρα πραγματοποιούσε προεκλογική ομιλία, μεταφέρθηκε για λίγο σε καταφύγιο.
Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε τη ρίψη της ρουκέτας εναντίον της Ασκελόν, που βρίσκεται σε απόσταση 12 χλμ από τον παλαιστινιακό θύλακα, σημειώνοντας ότι η ρουκέτα κατερρίφθη από το ισραηλινό αντιαεροπορικό σύστημα.
Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για το περιστατικό.
Άμεση ήταν η αντίδραση του ισραηλινού στρατού, καθώς όπως έγινε γνωστό μαχητικά έπληξαν «έναν αριθμό στόχων», θέσεις «της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς» στη Λωρίδα της Γάζας.
Με τη λήξη του συναγερμού ο Netanyahu συνέχισε την ομιλία του, αναφέροντας ότι «όποιος έριξε [ρουκέτες] την προηγούμενη φορά δεν είναι μαζί μας πια».
 «Κι όποιος έριξε τώρα, καλά θα κάνει να αρχίσει να ετοιμάζει βαλίτσες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Netanyahu, ο οποίος είχε χρειαστεί να απομακρυνθεί εσπευσμένα από το χώρο όπου εκφωνούσε προεκλογική ομιλία και τον Σεπτέμβριο.
   
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης