Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Πλήγμα για την κυβέρνηση Conte - Παραιτήθηκε ο υπουργός Παιδείας

tags :
Ιταλία: Πλήγμα για την κυβέρνηση Conte - Παραιτήθηκε ο υπουργός Παιδείας
Αιτία η μη διασφάλιση πόρων για τη βελτίωση σχολείων και πανεπιστημίων
Ένα ακόμα πλήγμα μετρά από χθες 25/12 η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Giuseppe Conte καθώς υπέβαλε την παραίτηση του ο υπουργός Παιδείας, Lorenzo Fioramonti.
Σε δηλώσεις του στο Reuters ο Fioramonti απέδωσε την παραίτηση του στην έλλειψη των απαιτούμενων κονδυλίων για τη βελτίωση των σχολείων και των πανεπιστημίων της χώρας.
Η παραίτηση του υπουργού Παιδείας χαρακτηρίζεται βαρύ πλήγμα για την κυβέρνηση συμμαχίας στην Ιταλία, μια και το Δημοκρατικό Κόμμα και το Κίνημα 5 Αστέρων διαφωνούν για μια σειρά ζητημάτων, από τις μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη ως τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων.
Παράλληλα, αναφέρεται πως η παραίτηση του Fioramonti – προέρχεται από το Κίνημα 5 Αστέρων – έρχεται να αναδείξει και την εσωκομματική αναταραχή στο Κίνημα καθώς ολοένα και περισσότερα στελέχη εκδηλώνουν τη δυσαρέσκεια τους απέναντι στον επικεφαλής του κόμματος, Luigi Di Maio.
Σημειώνεται πως αυτόν τον μήνα, τρεις γερουσιαστές του Κινήματος το εγκατέλειψαν και εντάχθηκαν στη Lega του Matteo Salvini, η οποία αποτελεί και την ισχυρότερη δύναμη της αντιπολίτευσης.
Ο Fioramonti είχε δηλώσει λίγο καιρό αφότου σχηματίστηκε η κυβέρνηση του M5S και του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) τον Σεπτέμβριο ότι θα παραιτείτο εάν οι δαπάνες για την παιδεία δεν αυξάνονταν κατά 3 δισεκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό του 2020.
Πάντως και παρά την παραίτηση του ο Fioramonti διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση στο κοινοβούλιο.
Σημειώνεται ότι η Ιταλία δαπανά το 3,6% του ΑΕΠ της για την παιδεία, ενώ ο μέσος όρος είναι 5% μεταξύ των 32 χωρών μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης