Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Έχουμε «κλειδώσει» 52 στόχους στο Ιράν - Αν επιτεθούν θα χτυπήσουμε σκληρά

Trump: Έχουμε «κλειδώσει» 52 στόχους στο Ιράν - Αν επιτεθούν θα χτυπήσουμε σκληρά
Ο αμερικανικός στρατός, τονίζει  ο Trump,  έχει κλειδώσει «52 ιρανικές εγκαταστάσεις»
Oι ΗΠΑ έχουν ορίσει 52 στόχους στο Ιράν, ισάριθμους με τους ομήρους στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη κατά τη διάρκεια της κρίσης του 1979, τους οποίους θα πλήξουν εάν η Ισλαμική Δημοκρατία επιτεθεί σε Αμερικανούς ή σε αμερικανικούς πόρους σε αντίποινα για την αεροπορική επιδρομή στη Βαγδάτη που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο υποστράτηγος Qassem Soleimani, διαμήνυσε μέσω Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, D. Trump.
O Trump έγραψε ότι το Ιράν  «μιλάει με μεγάλο θράσος για το ότι θα βάλει στο στόχαστρο ορισμένους στόχους των ΗΠΑ», σε αντίποινα για τον θάνατο του ανώτατου αξιωματικού.
Ο αμερικανικός στρατός, συμπληρώνει ο Trump,  έχει κλειδώσει «52 ιρανικές εγκαταστάσεις» και κάποιοι από τους στόχους αυτούς είναι «πολύ υψηλού επιπέδου» και «σημαντικοί για το Ιράν και τον ιρανικό πολιτισμό».
Όπως τονίζει,  «οι στόχοι αυτοί και το ίδιο το Ιράν» θα χτυπηθούν «πολύ γρήγορα και πολύ σκληρά» σε περίπτωση που η Τεχεράνη προχωρήσει σε αντίποινα.
Υπογραμμίζει μάλιστα πως «οι ΗΠΑ δεν θα ανεχθούν άλλες απειλές».
Image
Image
Σε άλλο ανάρτησή του ο Trump αναφέρει ότι οι ΗΠΑ ξόδεψαν 2 τρισ. δολάρια σε στρατιωτικό εξοπλισμό και προειδοποιεί το Ιράν ότι εάν επιτεθεί σε αμερικανική βάση ή σε οποιονδήποτε Αμερικανό, θα στείλει μερικά από αυτόν τον «ολοκαίνουργιο υπέροχο εξοπλισμό, χωρίς κανέναν δισταγμό».
«Αν επιτεθούν ξανά, κάτι που τους συνιστούμε να μην κάνουν, θα τους χτυπήσουμε πιο σκληρά», γράφει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
 Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης