Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζει τις απειλές το Ιράν – Εξετάζονται 13 σενάρια ως απάντηση στη δολοφονία Soleimani – Ακόμη και το πιο ήπιο… θα είναι ιστορικός εφιάλτης για τις ΗΠΑ

tags :
Συνεχίζει τις απειλές το Ιράν – Εξετάζονται 13 σενάρια ως απάντηση στη δολοφονία Soleimani – Ακόμη και το πιο ήπιο… θα είναι ιστορικός εφιάλτης για τις ΗΠΑ
Κάποια γερμανικά στρατεύματα θα αποσυρθούν προσωρινά από το Ιράκ
Το Ιράν αξιολογεί 13 σενάρια για να απαντήσει στην δολοφονία του Qassem Soleimani από τις ΗΠΑ.
Ακόμη και το "ασθενέστερο" σενάριο από τις επιλογές θα ήταν ένας «ιστορικός εφιάλτης» για τις ΗΠΑ, δήλωσε ο Ali Shamkhani, επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου του Ιράν.
"Για τώρα, για λόγους πληροφοριών, δεν μπορούμε να παρέχουμε περισσότερες πληροφορίες στα ΜΜΕ", πρόσθεσε ο ίδιος.
Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε για την έξοδο των ΗΠΑ από τη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Mohammad Javad Zarif σήμερα, Τρίτη, προειδοποιώντας για πόλεμο που θα διαρκέσει για γενιές εάν η περιοχή συνεχίσει να βασίζεται στην παρουσία της Αμερικής.
Ο Zarif μίλησε για την κηδεία του Soleimani, ο οποίος δολοφονήθηκε σε ένα αμερικανικό χτύπημα στη Βαγδάτη την Παρασκευή.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γερμανός βουλευτής Roderich Kiesewetter δήλωσε ότι κάποια γερμανικά στρατεύματα θα αποσυρθούν προσωρινά από το Ιράκ, ενώ στο Λίβανο, η πρεσβεία των ΗΠΑ αύξησε τα επίπεδα ασφαλείας εν αναμονή των ιρανικών αντιποίνων.
Από τους 120 στρατιώτες της Γερμανίας στο Ιράκ, περίπου 30 με 40 θα μεταφερθούν στην Ιορδανία, δήλωσε ο βουλευτής του CDU, τονίζοντας όμως ότι η αποστολή θα συνεχιστεί, αν και έχει ανασταλεί προς το παρόν.
"Φυσικά, αν η ιρακινή κυβέρνηση αποφασίσει ότι όλα τα ξένα στρατεύματα θα πρέπει να αποσυρθούν, θα επηρεάσουν την αποστολή εκπαίδευσης και θα έχουν σοβαρές συνέπειες για την ευρωπαϊκή παρουσία στην περιοχή", δήλωσε ο Kiesewetter.
"Θα ήταν καλό να καταστήσουμε σαφές στην ιρακινή κυβέρνηση τι θα σήμαινε εάν αποσυρθούν οι αποστολές από 67 κράτη σε ολόκληρη την περιοχή".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης