Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οδηγία των ΗΠΑ για τα πλοία στη Μέση Ανατολή - Κίνδυνος για ιρανικές επιθέσεις

tags :
Οδηγία των ΗΠΑ για τα πλοία στη Μέση Ανατολή - Κίνδυνος για ιρανικές επιθέσεις
To Associated Press μεταδίδει ότι οι ΗΠΑ εξέδωσαν οδηγία για τα πλοία που πλέουν στις ναυτικές οδούς της Μέσης Ανατολής
Οδηγία για τα πλοία που πλέουν στις ναυτικές οδούς της Μέσης Ανατολής εξέδωσαν οι ΗΠΑ λόγω της κλιμάκωσης της έντασης με το Ιράν που αναζωπυρώθηκε μετά τη δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγου Qassem Soleimani έπειτα από αμερικανική επιδρομή στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.
Όπως μεταδίδει το Associated Press, η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποιεί τα πλοία βρίσκονται στη Μέση Ανατολή, που είναι ζωτικής σημασίας για την παροχή ενέργειας, ότι υπάρχει ενδεχόμενο επίθεσης από το Ιράν.
Οι σχέσεις του Ιράν με τις ΗΠΑ βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί, καθώς η Τεχεράνη έχει ορκιστεί να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του Soleimani.
O Donald Trump επιμένει στην επιθετική ρητορική, με την αμερικανική κυβέρνηση να απορρίπτει το αίτημα να χορηγήσει βίζα στον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, τον Mohammad Javad Zarif, η οποία θα του επέτρεπε να πάρει μέρος σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που θα διεξαχθεί την Πέμπτη.
Τη δήλωση έκανε Aμερικανός αξιωματούχος υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.
Παρ’ όλα αυτά και το Ιράν δεν δείχνει σε καμία περίπτωση να κάνει πίσω.
Ενδεικτικά είναι τα λόγια του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Ali Khamenei, ο οποίος προειδοποιεί ότι τα αντίποινα για τον φόνο του Soleimani θα είναι αναλογικά και θα έρθουν τη στιγμή και στο μέρος που θα επιλέξει η Τεχεράνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης