Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Πεντάγωνο «κρεμάει» τον Trump: Δεν θα χτυπήσουμε πολιτιστικά μνημεία στο Ιράν

Το Πεντάγωνο «κρεμάει» τον Trump: Δεν θα χτυπήσουμε πολιτιστικά μνημεία στο Ιράν
O Trump προειδοποίησε ότι ο αμερικανικός στρατός έχει κλειδώσει «52 ιρανικές εγκαταστάσεις» και ορισμένοι από τους στόχους αυτούς είναι «πολύ υψηλού επιπέδου» και «σημαντικοί για το Ιράν και τον ιρανικό πολιτισμό»
Τις απειλές του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, για επίθεση σε πολιτιστικά μνημεία του Ιράν, απορρίπτει το αμερικανικό Πεντάγωνο.
Ειδικότερα, αξιωματούχος του Πενταγώνου επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν να «χτυπήσουν» πολιτιστικά μνημεία στο Ιράν.
Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, εάν ο αμερικανικός στρατός θα εφαρμόσει το σχέδιο που έχει ανακοινώσει ο Trump για επίθεση σε πολιτιστικά μνημεία στο Ιράν, ο Αμερικανός αξιωματούχος απάντησε «θα τηρήσουμε τους νόμους της ένοπλης σύγκρουσης».
Στη συνέχεια, ερωτηθείς εάν αυτό σημαίνει «όχι» διότι η επίθεση σε πολιτικά μνημεία αποτελεί έγκλημα πολέμου στο πλαίσιο αυτών των νόμων, ο αξιωματούχος απάντησε: «αυτοί είναι οι νόμοι της ένοπλης σύγκρουσης».
Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, ο Trump δεσμεύθηκε να επιτεθεί σε 52 στόχους στο Ιράν εάν η Τεχεράνη «απαντήσει» στον θάνατο του Soleimani.
Ειδικότερα, ο Trump διεμήνυσε μέσω twitter ότι οι ΗΠΑ έχουν ορίσει 52 στόχους στο Ιράν -ισάριθμους με τους ομήρους στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη κατά τη διάρκεια της κρίσης του 1979- τους οποίους θα πλήξουν εάν η Ισλαμική Δημοκρατία επιτεθεί σε Αμερικανούς ή σε αμερικανικούς πόρους.
Το Ιράν, έγραψε ο Trump, «μιλάει με μεγάλο θράσος για το ότι θα βάλει στο στόχαστρο ορισμένους στόχους των ΗΠΑ», σε αντίποινα για τον θάνατο του ανώτατου αξιωματικού.
Πρόσθεσε ότι ο αμερικανικός στρατός έχει κλειδώσει «52 ιρανικές εγκαταστάσεις» και ορισμένοι από τους στόχους αυτούς είναι «πολύ υψηλού επιπέδου» και «σημαντικοί για το Ιράν και τον ιρανικό πολιτισμό».
Πρόσθεσε ότι «οι στόχοι αυτοί και το ίδιο το Ιράν» θα χτυπηθούν «πολύ γρήγορα και πολύ σκληρά» σε περίπτωση που η Τεχεράνη προχωρήσει σε αντίποινα.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης