Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ αναμένουν αντίποινα από το Ιράν - Ενισχύεται η ασφάλεια στον Λευκό Οίκο - Η οδηγία για τα πλοία στη Μέση Ανατολή

tags :
Οι ΗΠΑ αναμένουν αντίποινα από το Ιράν - Ενισχύεται η ασφάλεια στον Λευκό Οίκο - Η οδηγία για τα πλοία στη Μέση Ανατολή
Το Ιράν έχει απειλήσει με αντίποινα για τον θάνατο του Qassem Soleimani 
Συναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ, καθώς η ένταση με το Ιράν έχει χτυπήσει κόκκινο μετά και τη δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγου, Qassem Soleimani, κατά τη διάρκεια αμερικανικής επιδρομής στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.
Το Ιράν έχει απειλήσει με αντίποινα και στον Λευκό Οίκο επικρατεί έντονη κινητικότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Politico, το ζήτημα της ασφάλειας βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης κορυφαίων συμβούλων του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, αποφασίστηκε η ενίσχυση της ασφάλειας με μέτρα που περιλαμβάνουν πρόσθετους μυστικούς πράκτορες, αυστηρότερες υπηρεσίες ασφαλείας στις εισόδους και μεγαλύτερη προσοχή στους επισκέπτες.
Στο πλαίσιο αυτό, οι φρουροί θα ελέγχουν πιο στενά τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στον Λευκό Οίκο.
«Τίποτα, όμως, υπερβολικό που θα διαταράξει την είσοδο των ανθρώπων που έχουν θεμιτούς λόγους», αναφέρει υπάλληλος του Λευκού Οίκου.
Ο υπάλληλος δήλωσε ότι οι φρουροί θα διαβεβαιώνονται πως οι επισκέπτες είναι μόνοι τους στα αυτοκίνητα και θα χρησιμοποιούν σκύλους για έλεγχο, ο οποίος θα διαρκεί παραπάνω από το συνηθισμένο.

Η οδηγία στα πλοία που πλέουν στη Μέση Ανατολή

Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ εξέδωσαν οδηγία για τα πλοία που πλέον στις ναυτικές οδούς της Μέσης Ανατολής.
Όπως μεταδίδει το Associated Press, οι ΗΠΑ προειδοποιούν τα αμερικανικά πλοία στη Μέση Ανατολή για πιθανή ενέργεια του Ιράν έναντι αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή.
Οι σχέσεις του Ιράν με τις ΗΠΑ βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί, καθώς η Τεχεράνη έχει ορκιστεί να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του Soleimani.
O Donald Trump επιμένει στην επιθετική ρητορική, με την αμερικανική κυβέρνηση να απορρίπτει το αίτημα να χορηγήσει βίζα στον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, τον Mohammad Javad Zarif, η οποία θα του επέτρεπε να πάρει μέρος σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που θα διεξαχθεί την Πέμπτη.
Τη δήλωση έκανε Aμερικανός αξιωματούχος υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.
Παρ’ όλα αυτά και το Ιράν δεν δείχνει σε καμία περίπτωση να κάνει πίσω.
Ενδεικτικά είναι τα λόγια του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Ali Khamenei, ο οποίος προειδοποιεί ότι τα αντίποινα για τον φόνο του Soleimani θα είναι αναλογικά και θα έρθουν τη στιγμή και στο μέρος που θα επιλέξει η Τεχεράνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης