Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν για συντριβή ουκρανικού Boeing: Είχε κάνει αναστροφή, επέστρεφε στο αεροδρόμιο λόγω προβλήματος

tags :
Ιράν για συντριβή ουκρανικού Boeing: Είχε κάνει αναστροφή, επέστρεφε στο αεροδρόμιο λόγω προβλήματος
Οι ουκρανικές αρχές εξετάζουν διάφορα πιθανά σενάρια υποστήριξε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelenskiy
Τη θέση ότι το Boeing 737-800 της Ukraine International Airlines (UIA) το οποίο συνετρίβη χθες Τετάρτη 8/1 μετά την απογείωσή του από την Τεχεράνη, είχε κάνει αναστροφή εξαιτίας ενός «προβλήματος» και επέστρεφε στο αεροδρόμιο διατυπώνει ο Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας του Ιράν.
«Το αεροσκάφος, το οποίο κατευθύνθηκε αρχικά προς δυσμάς για να βγει από την [εναέρια] περιοχή του αεροδρομίου, έκανε δεξιά στροφή μετά [την εκδήλωση] προβλήματος και βρισκόταν καθ’ οδόν για να επιστρέψει στο αεροδρόμιο τη στιγμή της συντριβής» του, η οποία στοίχισε τη ζωή των 176 επιβαινόντων σε αυτό, επιβατών και μελών του πληρώματός του» ανέφερε ο Οργανισμός.
Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelenskiy γνωστοποίησε ότι οι ουκρανικές αρχές εξετάζουν διάφορα πιθανά σενάρια για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας απηύθυνε έκκληση να μην γίνονται προσπάθειες χειραγώγησης, να μη διαδίδονται φήμες, θεωρίες συνωμοσίας και πρόωρες εκτιμήσεις για το δυστύχημα, ενώ τόνισε ότι θα επιδιώξει να μιλήσει με τον ιρανό ομόλογό του, Hassan Rouhani προκειμένου να του ζητήσει να ενταθεί η διμερής συνεργασία στην έρευνα για το δυστύχημα του 737-800.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης