Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φρουροί Επανάστασης: Σύντομα θα πάρουμε σκληρότερη εκδίκηση κατά των ΗΠΑ για τη δολοφονία Soleimani

tags :
Φρουροί Επανάστασης: Σύντομα θα πάρουμε σκληρότερη εκδίκηση κατά των ΗΠΑ για τη δολοφονία Soleimani
Οι αμερικανικές δυνάμεις δεν μπορούν να κάνουν τίποτα αναφέρει αξιωματούχος των Φρουρών της Επανάστασης
Με νέα σκληρότερη εκδίκηση για τη δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγου Qassem Soleimani προειδοποιούν τις ΗΠΑ οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν, σε μια χρονική στιγμή πάντως που ΗΠΑ και Ιράν φέρονται διατεθειμένοι να αποκλιμακώσουν τη μεταξύ τους ένταση και να μην οδηγήσουν την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής σε μια γενικευμένη πολεμική σύρραξη.
Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim επικαλείται αξιωματικό των Φρουρών της Επανάστασης, ο οποίος υποστήριξε ότι «το Ιράν θα πάρει σύντομα σκληρότερη εκδίκηση» μετά τις πυραυλικές επιθέσεις κατά αμερικανικών θέσεων στο Ιράκ ως αντίποινα στη δολοφονία του Soleimani.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι δηλώσεις αυτές, οι οποίες αποδίδονται στον Abdollah Araghi, έγιναν μετά το διάγγελμα του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος υποστήριξε ότι το Ιράν φαίνεται να υπαναχωρεί μετά τις πυραυλικές επιθέσεις που δεν προκάλεσαν θύματα στις τάξεις των Αμερικάνων στρατιωτών.
Παράλληλα το πρακτορείο Tasnim επικαλείται τις δηλώσεις του αναπληρωτή διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης Ali Fadavi, ο οποίος ανέφερε ότι ιρανικές επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στόχων αποτελούν επίδειξη της ιρανικής, στρατιωτικής ισχύος και ότι οι αμερικανικές δυνάμεις «δεν μπορούν να κάνουν τίποτα».
Σημειώνεται πάντως πως σε επιστολή του προς τον ΟΗΕ και τον γ.γ. του ΟΗΕ, Antonio Guterres το Ιράν υποστηρίζει πως δεν επιθυμεί καμία κλιμάκωση της έντασης και του πολέμου με τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης