Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θεριεύει ο κορωνοϊός στην Κίνα – Στους 213 οι νεκροί, στα 9.692 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

tags :
Θεριεύει ο κορωνοϊός στην Κίνα – Στους 213 οι νεκροί, στα 9.692 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Η κινεζική κυβέρνηση θα στείλει αεροσκάφη σε άλλα κράτη για να επαναπατρίσει κατοίκους της Ουχάν
Θεριεύει η επιδημία του κορωνοϊού στην Κίνα καθώς αυξάνονται ο αριθμός τόσο των νεκρών όσο και των κρουσμάτων.
Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, ο απολογισμός των νεκρών της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός αυξήθηκε σε 213 σε όλη τη χώρα ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 30ής Ιανουαρίου 2020, προσθέτοντας ότι επιβεβαιώθηκαν 1.982 νέα κρούσματα του 2019-nCoV.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε όλη την κινεζική επικράτεια έφθασε τα 9.692, διευκρίνισε η Επιτροπή σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.
Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα στείλει πολιτικά αεροσκάφη σε άλλα κράτη για να επαναπατρίσουν κατοίκους της πόλης Ουχάν ώστε να επιστρέψουν «όσο πιο γρήγορα είναι δυνατόν» αυτό.
Το Πεκίνο πήρε την απόφαση να παρέμβει στο ζήτημα εξαιτίας «των πρακτικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στο εξωτερικό κάτοικοι της επαρχίας Χουμπέι και ειδικά αυτοί της Ουχάν» να επιστρέψουν στα σπίτια τους, μια και ολοένα και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες αναστέλλουν τις πτήσεις τους προς την Κίνα και την ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Χουμπέι.
Η Ουχάν και η επαρχία Χουμπέι έχουν πρακτικά αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο, με την επιβολή αυστηρών περιορισμών στις μετακινήσεις εδώ και μία εβδομάδα, στο πλαίσιο των δραστικών μέτρων που έχουν λάβει οι αρχές για να ανακόψουν την εξάπλωση της επιδημίας.
Την ίδια στιγμή πάντως, ολοένα και περισσότερα αεροσκάφη από διάφορες χώρες μεταβαίνουν στην Ουχάν για να πάρουν πολίτες τους που έχουν εγκλωβιστεί στην πόλη.
Όπως έγινε γνωστό, αεροσκάφος απογειώθηκε από την Ουχάν τα ξημερώματα με προορισμό τη Βρετανία, μεταφέροντας 83 Βρετανούς και 27 αλλοδαπούς.
Το αεροσκάφος που έχει μισθώσει το Φόρεϊν Όφις αναμένεται να φθάσει στη Βρετανία στις 15:00 ώρα Ελλάδας και κατόπιν να συνεχίσει προς την Ισπανία, όπου οι πατρίδες κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αναλάβουν την ευθύνη για τους εναπομείναντες επιβαίνοντες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης