Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατασκευαστικό θαύμα 10 ημερών - Έτοιμο το νοσοκομείο στην πόλη Ουχάν της Κίνας

tags :
Κατασκευαστικό θαύμα 10 ημερών - Έτοιμο το νοσοκομείο στην πόλη Ουχάν της Κίνας
Κι όμως οι κινέζοι το είπαν και το έκαναν! Μέσα σε μόλις δέκα ημέρες έχτισαν από το μηδέν ένα ολόκληρο νοσοκομείο 1.000 κλινών το οποίο αναμένεται να εγκαινιαστεί και να αρχίσει να λειτουργεί αύριο (3/2).
Οι εργασίες για την κατασκευή του νοσοκομείου ξεκίνησαν στις 24 Ιανουαρίου στην πολύπαθη πόλη Ουχάν που μαστίζεται από τον νέο κορονοϊού,   που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 300 ανθρώπους.
Στόχος του νοσοκομείου είναι να παρέχει ιατρική φροντίδα στα εκατοντάδες κρούσματα  του θανατηφόρου ιού που καταγράφονται καθημερινά.
Η πόλη των 11 εκατ. κατοίκων βρίσκεται σε καραντίνα μετά την έξαρση της επιδημίας του κορονοϊού,, ενώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου θα αριθμεί 1400 άτομα και όλοι θα είναι από τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις.
Οι εικόνες μέσω drone που έρχονται στη δημοσιότητα από το δίκτυο «New China Tv» είναι εντυπωσιακές καθώς τέσσερις κρατικές κατασκευαστικές εταιρείες ξεκίνησαν ταυτόχρονα την κατασκευή του νοσοκομείου και τον ιατρικό εξοπλισμό του.
Πάνω από 1.000 εργάτες δούλευαν νύχτα και μέρα προκειμένου το νέο νοσοκομείο να είναι έτοιμο στις 2 Φεβρουαρίου ώστε να ξεκινήσει τη λειτουργία του ενώ συνεχίζονται οι εργασίες του.
Το νοσοκομείο κατασκευάστηκε με προκάτ κτίσματα γύρω από ένα παραθεριστικό συγκρότημα 25.000 τετραγωνικών μέτρων που αρχικά προοριζόταν να γίνει παραθεριστικό συγκρότημα για τους εργάτες της περιοχής.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης