Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πράσινο φως» από την Κίνα στην είσοδο Αμερικανών ειδικών για την καταπολέμηση του κορωνοϊού

«Πράσινο φως» από την Κίνα στην είσοδο Αμερικανών ειδικών για την καταπολέμηση του κορωνοϊού
Το Πεκίνο θα επιτρέψει την είσοδο σε Αμερικανούς ειδικούς επιστήμονες, στη μάχη κατά του κορωνοϊού
To «πράσινο φως» στην είσοδο Αμερικανών ειδικών για την καταπολέμηση του κορωνοϊούέδωσε η Κίνα.
Όπως μεταδίδει το Reuters, το Πεκίνο συμφώνησε να επιτρέψει σε Αμερικανούς ειδικούς στον χώρο της υγείας να εισέλθουν στην Κίνα, στο πλαίσιο της βοήθειας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού, καθώς ο αριθμός των θυμάτων και των κρουσμάτων εξακολουθεί να αυξάνεται.
Ο πλανήτης παραμένει σε συναγερμό εξαιτίας της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, καθώς η μετάδοσή του είναι ταχεία και εξαπλώνεται, πλέον, σε πολλές χώρες της υφηλίου πέραν της Κίνας.
Το Πεκίνο ζήτησε από την ΕΕ να διευκολύνει έκτακτες εξαγωγές ιατρικού υλικού στην Κίνα, λόγω του ιού καθώς καταγράφονται μεγάλες ελλείψεις ακόμα και σε προστατευτικές μάσκες, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι προσπάθειες των επιστημόνων να απομονώσουν τον γενετικό κώδικα του ιού και να κατασκευάσουν το εμβόλιο.
Πάντως, ο αριθμός των θυμάτων εξακολουθεί να αυξάνεται ραγδαία.
Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας, ο αριθμός των ανθρώπων που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό στην Κίνα ξεπέρασε τους 20.400 μετά την καταγραφή 3.235 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε όλη την επικράτεια.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης