Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς: Η Ευρώπη οδεύει στη σωστή κατεύθυνση και διευθετεί τα ζητήματά της

Καναδάς: Η Ευρώπη οδεύει στη σωστή κατεύθυνση και διευθετεί τα ζητήματά της
Την απόφαση της ανακεφαλαιοποίησης των ισπανικών τραπεζών από την ΕΕ χαιρέτισε ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ, στην ομιλία του προς το 18ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Αμερικανών στο Μόντρεαλ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του που βλέπει την Ευρώπη να διευθετεί τα ζητήματά της.
Λίγο νωρίτερα στο φόρουμ είχε μιλήσει ο Διοικητής της Τράπεζας του Καναδά, Μάρκ Κάρνι, ο οποίος ανέφερε ότι η Ευρώπη παίρνει σημαντικά μέτρα για να επιλύσει αδυναμίες στο τραπεζικό της σύστημα που απειλεί μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις.
«Η απόφαση του Σαββατοκύριακου να ανακεφαλαιοποιήσει το τραπεζικό σύστημα της Ισπανίας δείχνει σημαντική πρόοδο προς μια οικονομική ενοποίηση που θα ενδυναμώσει τη νομισματική ένωση και αποτελεί ένδειξη ότι η Ευρώπη θέλει να επιλύσει τα προβλήματά της», δήλωσε ο Καναδός τραπεζίτης.
Ανέφερε επίσης ότι οι μέτοχοι και οι επενδυτές πρέπει να πληρώσουν το λογαριασμό των προβλημάτων του τραπεζικού συστήματος και όχι οι φορολογούμενοι ενώ επισήμανε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να προχωρήσει σε ένα ενοποιημένο τραπεζικό σύστημα. «Θα πρέπει να σταματήσουν οι αυξανόμενες τοξικές συνάφειες μεταξύ των τραπεζών και των κρατικών ισολογισμών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης