Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Στους 563 οι νεκροί από την επιδημία του νέου κορωνοϊού – Πάνω από 28.000 τα κρούσματα

tags :
Κίνα: Στους 563 οι νεκροί από την επιδημία του νέου κορωνοϊού – Πάνω από 28.000 τα κρούσματα
Άλλοι 73 θάνατοι καταγράφηκαν μέσα σε ένα 24ωρο
Σε 563 ανέρχονται οι νεκροί από την επιδημία του νέου κορωνοϊού καθώς άλλοι 73 άνθρωποι στην ηπειρωτική Κίνα πέθαναν χθες Τετάρτη 5/2.
Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας, καταγράφηκαν ακόμη 3.694 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα χθες, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί σε 28.018.
Από αυτόν τον απολογισμό, οι εβδομήντα θάνατοι και τα 2.987 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, όπου εμφανίστηκε ο 2019-nCoV.
Οι υπόλοιποι τρεις θάνατοι καταγράφηκαν στην πόλη Τιαντζίν, στη βορειοανατολική επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ και στην νοτιοδυτική επαρχία Γκουιτζού.
Η επιδημία άρχισε τον Δεκέμβριο, όταν έκανε την εμφάνισή του ο ιός σε αγορά τροφίμων της πόλης Ουχάν, της πρωτεύουσας της επαρχίας Χουμπέι.
Τα χιλιάδες νέα κρούσματα έχουν δημιουργήσει τεράστια πίεση στο σύστημα υγείας της Κίνας, καθώς καταγράφεται «σοβαρή» έλλειψη κλινών για τους χιλιάδες ασθενείς αλλά και εξοπλισμού και υλικού.
Σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Li Keqiang χθες τονίστηκε ότι είναι προτεραιότητα να προσφερθούν στη Χουμπέι και την Ουχάν επαρκείς προμήθειες και να σταλεί ικανός αριθμός στελεχών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να αντιμετωπιστεί η κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης